Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

ΒΑΡΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 

  «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ»
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
 
  «Επιμένουμε στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης μέχρι να διευρυνθεί και να γίνει η εφαρμογή του καθημερινότητα για όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Βάρης. Για εμάς η ανακύκλωση είναι ζήτημα παιδείας», επισημαίνει με δήλωσή του σχετικά με την ανακύκλωση στον Δήμο Βάρης ο δήμαρχος Παναγιώτης Καπετανέας. 
 Στα πλαίσια  εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης  των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Βάρης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 στο Δημοτικό Σχολείο Βάρκιζας (08:15), στο Δημοτικό Διλόφου (10:00) και στα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Βάρης (11:00). Κύριοι ομιλητές θα είναι ο κ. Μανώλης Λιτσαρδάκης από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και η κ. Βέρα Βορίλα υπεύθυνη τμήματος περιβαλλοντικής αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτ/μιας  Εκπαίδευσης.
     Οι  μαθητές, την ημέρα αυτή, θα  μπορούν να φέρουν μικρές ηλεκτρικές συσκευές, που θα συγκεντρωθούν σε αυτοκίνητο του Δήμου Βάρης και θα  μεταφερθούν στον κάδο Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι η Δημοτική Αρχή Βάρης επιμένει στη διάδοση της ανακύκλωσης. Ήδη έχει τοποθετηθεί κάδος- κοντέινερ  ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών στο Εργοτάξιο του Δήμου Βάρης, ενώ ο Δήμος συνεργάζεται με το πρόγραμμα ανακύκλωσης ΑΦΗΣ για την ανακύκλωση μπαταριών κι έχει ήδη τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης μπαταριών στα δημοτικά καταστήματα (δημαρχείο, ΚΑΠΗ, Θέατρο κ.λπ.).

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york