Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Νεότερα της αποκλειστικότητάς μας για την νέα διαδημοτική παράταξη Ανθούσας - Γέρακα - Παλλήνης, με επικεφαλής τον Ν. Έξαρχο

| | |

ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Ν. ΕΞΑΡΧΟ

Είναι σαφές σε όλους τους πολίτες και τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης ότι το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αποτελεί μία μεγάλη δομική αλλαγή στο διοικητικό σύστημα της χώρας, που φέρνει στο επίκεντρο της πολιτικής τον πολίτη και την τοπική ανάπτυξη. Έρχεται να υλοποιήσει τις ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚΝΑ και της ΕΝΑΕ, οι οποίες το διεκδίκησαν επί σειρά ετών.
Ν. Έξαρχος

Κατ' αρχήν χαιρετίζουμε την απόφαση για την υλοποίηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και χαιρετίζουμε ταυτόχρονα την όποια τελικά χωροθέτηση - συνένωση προκύψει μετά τις τελικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην διοικητική μεταρρύθμιση, προκάλεσε μία σειρά γόνιμων και δημιουργικών συζητήσεων μεταξύ πολιτών, φορέων και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής μας. Συμφωνήσαμε να αφήσουμε στην άκρη όσα μας χώριζαν, να προτάξουμε όσα μας ενώνουν, χωρίς εσωστρέφεια και αντιπαραθέσεις του παρελθόντος.
Η κορύφωση των συζητήσεων, μας βρήκε ομόφωνους στην δημιουργία και σύσταση μιας μεγάλης - ανοιχτής - διαδημοτικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, η οποία θα εκφράζει το σύνολο των προτάσεων - των γόνιμων ιδεών - όλων των πολιτών για ένα αισιόδοξο και ευοίωνο μέλλον της περιοχής μας.

Είναι σαφές ότι επιδιώξαμε και θα επιδιώξουμε συστηματικά, αλλά με σεβασμό στην Εκλεγμένη Δημοτική Αρχή του Γέρακα, διάλογο για την τελική συμπόρευση και τη νικηφόρα πορεία μας.

Από τη μεγάλη ανοικτή διαδημοτική δημοκρατική προοδευτική παράταξη που ιδρύουμε σήμερα, θα προκύψει και το ισχυρό ψηφοδέλτιο νίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, με την απόλυτη δέσμευση της υλοποίησης ενός φιλόδοξου προγράμματος, που θα κτίσουμε όλοι μαζί.

Η μεγάλη αυτή διαδημοτική δημοκρατική προοδευτική παράταξη εκτείνεται στηνς ευρύτερη περιοχή Ανθούσας - Γέρακα - Παλλήνη (ή στην περιοχή της όποιας τελικά συνένωσης προκύψει).

Σε μια τέτοια προσπάθεια θεμελίωσης και επιτυχίας του νέου θεσμού, που περιέχει όραμα και ελπίδα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του ΔΗΜΟΥ Πύλης ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ και της ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να ηγηθεί - να ενώσει - να εμπνεύσει - να συντονίσει τη μεγάλη αυτή διαδημοτική δημοκρατική προοδευτική παράταξη, δηλώνουμε ομόφωνα οι υπογράφοντες ότι είναι ο Ν. ΕΞΑΡΧΟΣ.
Ένα στέλεχος γνωστό σε όλους μας, που δεν έκοψε ποτέ τον ομφάλιο λώρο με την εργατική τάξη, μεγάλο μέρος της οποίας εκπροσώπησε επιτυχώς επί πολλά χρόνια (υπήρξε πρόεδρος στο πολυπληθέστερο εργατικό σωματείο της Ελλάδας, της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ), ένα στέλεχος που έχει ασκήσει διοίκηση σε κυβερνητικό επίπεδο, με θεαματικά αποτελέσματα. Χειρίστηκε τον προγραμματισμό, την εκτέλεση και την παράδοση μεγάλων αναπτυξιακών έργων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην περιοχή μας.

Στο πεδίο των πολιτικών αποφάσεων, όπου ο κάθε πολιτικός δοκιμάζεται, ο Νίκος Έξαρχος, Γ.Γ.Α 2000-2004,ήταν από τους πλέον επιτυχημένους σε κυβερνητικό επίπεδο, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Άνθρωπος προσφιλής, διαλεκτικός, με καλή προαίρεση, έντονη κοινωνικότητα και με δεδομένη την στενή του σχέση με την κοινωνία, ο Ν. Έξαρχος έχει την εκτίμηση και την αναγνώριση της πλειοψηφίας των πολιτών της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, αλλά και όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν.

Το κάλεσμα

Σήμερα ανοίγουμε διάλογο με κάθε πολίτη, με κάθε φορέα, με κάθε άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς κομματικές παρωπίδες, με σκοπό να εμπλουτίσουμε το όραμά μας για το νέο ενιαίο δήμο Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης.

Ζητάμε τη συνεργασία και τις προτάσεις όλων των δημοκρατικών πολιτών, ώστε να διατυπώσουμε τις τελικές μας απόψεις, για την ιεράρχηση και τους τρόπους λύσης των προβλημάτων της περιοχής μας.

Το πρόγραμμά μας θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και διαλόγου με όλους τους πολίτες.

Η συνένωση και η δημιουργία του μεγάλου Δήμου δεν σημαίνει ισοπέδωση. Αντίθετα σημαίνει σεβασμό στην ιστορία του κάθε τόπου, σωστή ανάπτυξη και τελικά ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους φορείς και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας, να συσπειρωθούν στη μεγάλη διαδημοτική δημοκρατική προοδευτική μας παράταξη, για την Ανθούσα, το Γέρακα και την Παλλήνη, με ηγέτη το Νίκο Έξαρχο.

Σ' αυτή τη διαρκή διαβούλευση δεν μπορεί να λείψει κανείς και ιδιαίτερα οι άνθρωποι του Νέου Δήμου, που θέλουν να διαδραματίσουν κάποιο θετικό ρόλο για την περιοχή μας.

Χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς προϋποθέσεις ανοικτός και διαρκής διάλογος μέχρι την υλοποίηση του ισχυρού ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ για το νέο μεγάλο ΔΗΜΟ της ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Εμείς, οι υπογράφοντες την πρώτη πρόσκληση, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε τον πρώτο Πυρήνα, που καθημερινά θα διευρύνεται. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Και είναι μία προσπάθεια χωρίς στενά κομματικά όρια, αλλά με συγκεκριμένη αυτοδιοικητική φιλοσοφία.

Από αξιόπιστες πληροφορίες που έχουμε, την προσπάθεια αυτή στηρίζουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι σημαντικών φορέων και Συλλόγων Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας και αρκετές άλλες προσωπικότητες που έχουν παίξει για χρόνια σημαντικό ρόλο στις παραπάνω τοπικές κοινωνίες. Σύντομα θα αναρτηθούν και τα ονόματα των υπογραφόντων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york