Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Μείωση των διοδίων στις Αφίδνες προαναγγέλλει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Ασπραδάκης, σχετικά με την διαπραγμάτευση της τιμής διοδίων των Αφιδνών έστειλε το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

To Υπουργείο αναγνωρίζει τις μεγάλες δυσκολίες στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών από και προς το κέντρο της Αθήνας λόγω των διοδίων των Αφιδνών που επιβαρύνονται οικονομικά λόγω του ιδιαίτερα υψηλού αντιτίμου και μελετά τρόπους ώστε να μειωθεί το κόστος των διοδίων προς όφελος των χρηστών ενώ τονίζει ότι κάθε ζήτημα θα τεθεί σε διαβούλευση.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης αναφέρει ότι στόχος είναι η μείωση της τιμής των διοδίων και ιδιαίτερα για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής υπάρχει η σκέψη να εγκατασταθούν ηλεκτρονικά διόδια, όπου θα μπορούν να διέρχονται με μειωμένη τιμή. Επιπλέον ενημερώνει ότι το ύψος των διοδίων τελών έχει διαμορφωθεί από τις συμβάσεις παραχωρήσεις που υπεγράφησαν το 2007.
Ο Παντελής Ασπραδάκης στην ερώτησή του στη Βουλή, πέρα από το θέμα της ταλαιπωρίας και της οικονομικής επιβάρυνσης των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, είχε επισημάνει την μη ασφαλή οδήγηση στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και ρωτούσε εάν θα πραγματοποιηθούν έργα βελτίωσης αυτού.

Ο Υφυπουργός ενημερώνει ότι γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο για να βρεθούν πόροι από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων ώστε να κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο κυρίως σε Στερεά, Θεσσαλία και Πιερία, προς εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york