Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: 7η εθελοντική δενδροφύτευση

Με τη συμμετοχή 900 μαθητών/τριών από εννέα σχολεία, όλων των βαθμίδων, από τις Αχαρνές και δύο δημοτικών σχολείων από τα Άνω Λιόσια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η 7η εθελοντική δενδροφύτευση του Δήμου Αχαρνών στον Λόφο Αγίων Σαράντα Μαρτύρων.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες δενδροφυτεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αχαρνών, κατά την οποία φυτεύτηκαν 650 δέντρα (κυπαρίσσια, πεύκα, ακακίες, ευκάλυπτοι και πυράκανθοι) από το φυτώριο που διατηρεί ο Δήμος. Τα συγκεκριμένα φυτά είναι ανθεκτικά, εγκλιματισμένα , ιθαγενή και θεωρούνται τυπικά δείγματα της ελληνικής χλωρίδας.

Τα παιδιά που έφτασαν στον χώρο με τα λεωφορεία του Δήμου ή με πούλμαν, πήγαιναν στον καθορισμένο χώρο και υπό την καθοδήγηση των εργαζομένων στη διεύθυνση περιβάλλοντος φύτευαν τα φυτά τους. Εν συνεχεία , οι μαθητές/τριες συγκέντρωναν τα σκουπίδια τους τα οποία πετούσαν στις σακούλες απορριμμάτων που υπήρχαν στον χώρο υποδοχής.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητα και Τεχνικών Έργων Ματθαίος Θεοδωρίδης και Μαρίνος Μουκάνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και πρόεδρος στα ΚΑΠΗ Κώστας Κούτας και ο Δασάρχης Πάρνηθας Γιάννης Ζάζιαρης, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Φούκας, και οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση περιβάλλοντος (πράσινο και καθαριότητα) που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αχαρνών , επισήμανε τη "μεγάλη σημασία της δενδροφύτευσης και τον συμβολισμό της σε μια έκταση με πολλά προβλήματα ", ευχαριστώντας παράλληλα τους εργαζόμενους στη διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας για την προσπάθεια που κάνουν και το ενδιαφέρον που δείχνουν σε θέματα πρασίνου .

Ειδικότερα, στην 7η εθελοντική δενδροφύτευση συμμετείχαν το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αχαρνών καθώς και το 1ο,2ο , 20ο και 22ο Δημοτικό, Γυμνάσια (12ο , 8ο και 9ο), Λύκεια (3ο και 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ), όπως και τα 2ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Άνω Λιοσίων.

Στη διοργάνωση συνέβαλαν, με τον τρόπο τους, ο κ. Δημήτρης Καζάς από τη Helmepa Junior (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος), η κ. Ευαγγελία Καλεράντε προϊσταμένη για την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική, ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Παιδείας του Δήμου Άνω Λιοσίων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσώστων τμήμα Αθήνας του Ερυθρού Σταυρού. Τα νερά που μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες ήταν μια ευγενική προσφορά της εταιρείας «ΒΙΚΟΣ», ενώ η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών είχε φροντίσει για τη μουσική που ακουγόταν στον χώρο, τις τραπεζοκαρέκλες όπως και για τις προσκλήσεις που μοιράστηκαν καθώς και τον ΑΟΔΑ για την παροχή του φαρμακείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york