Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

KENΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

21o χλμ Λεωφ.Λαυρίου –19400 Καρελλάς Κορωπίου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

τηλ:210-6028961 , 210-6628407

email: kdapkor@hol.gr

Για το σχολικό έτος 2009-2010 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω δραστηριότητες:


•ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
•ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
•ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
•OΡΙΖΟΝΤΕΣ ΛΟΓΟΥ (Γλώσσα και Σκέψη-Εκφραστικές Δημιουργίες ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ)
•ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
•ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ Η/Υ
•ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ (MONTEΡNOΣ ΧΟΡΟΣ- ΤΖΑΖ)
•ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
•ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Επίσης στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται ατομικές συνεδρίες με ειδικό ψυχολόγο καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.


Το πρόγραμμα απευθύνετε σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και οι ώρες λειτουργίας του κέντρου είναι από τις 12:00 έως 7:00 μ.μ


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ


•ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ποικίλα υλικά και ενθαρρύνονται να δημιουργούν, να πειραματίζονται , να οραματίζονται και να εκφράζονται ελεύθερα βγαίνοντας έξω από τα στενά όρια της πραγματικότητας.


•ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με βασικές τεχνικές ομαδικών αθλημάτων και αθλημάτων στίβου. Τα παιδιά ωφελούνται από την συμμετοχή τους στην άθληση αναπτύσσοντας ένα ισχυρό μυοκινητικό σύστημα.


· ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Παιχνίδια λόγου με στόχο τη μύηση στην τεχνική της περιγραφής, της αφήγησης, του διαλόγου (λεξιλογικός εμπλουτισμός, σαφήνεια στην έκφραση, ευχέρεια στην διατύπωση).


· ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Το θεατρικό εργαστήρι έχει ως στόχο την εκφραστική καλλιέργεια των παιδιών, προσφέρει ένα είδος ελευθερίας σαν ‘παιδική αναρχία’ αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως προστατευτικό πλαίσιο που αγκαλιάζει την ορμή τους. Ψυχική εκτόνωση , διασκέδαση, αυθόρμητη και ελεύθερη ανάπτυξη της αισθητικής τους κρίσης.



•ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Είναι ένα μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ονομασία των ήχων, στην ακουστική τους αναγνώριση και στο ρυθμικό έλεγχο. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει το παιδί με τα βασικά θεμέλια της θεωρητικής και τεχνικής εκπαίδευσης, να ενισχύσει την ομαδικότητα και την αγάπη για τη μουσική.


Σημαντικός είναι και ο ρόλος της παιδικής χορωδίας, καθώς επιτυγχάνεται η ενεργός συμμετοχή του παιδιού και η σωστή τοποθέτηση της φωνής μέσα από το τραγούδι.


· ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να διαμορφώσει παιδιά με κριτική σκέψη και γόνιμη αμφισβήτηση. Στόχος είναι να προωθήσει τη διάθεση για έρευνα, το σχολιασμό της επικαιρότητας, τον έλεγχο και την αξιοποίηση πληροφοριών που μαζικά μας διοχετεύονται.


· ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ /ΤΖΑΖ
Κίνηση που υπαγορεύεται από ρυθμούς και διαμορφώνει την αίσθηση αρμονίας στα παιδιά, αυξάνοντας και το δείχτη αυτοπειθαρχίας.


· ΑΓΓΛΙΚΑ
Κατάκτηση του ξένου γλωσσικού κώδικα με τρόπο φυσικό και αβίαστο. Παιχνίδι, διάλογοι, κατασκευές και μουσική στη αγγλική γλώσσα.

· ΓΑΛΛΙΚΑ
Κατάκτηση του ξένου γλωσσικού κώδικα με τρόπο φυσικό και αβίαστο. Παιχνίδι, διάλογοι, κατασκευές και μουσική στη γαλλική γλώσσα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στην διάθεσή σας

Τηλ. επικοινωνίας :210-6028961(kdap),

Ε-mail: kdapkor@hol.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york