Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Το Θεατρικό Εργαστήρι "ΘΕΣΠΙΣ" στην Τεχνόπολη

Η Κερατέα στέλνει τα … «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» της
στο κέντρο της Αθήνας


Το θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» Δήμου Κερατέας παρουσιάζει τα «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» του Γ. Ξανθούλη στην Τεχνόπολη (Γκάζι)


Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Κερατέας «ΘΕΣΠΙΣ» παρουσιάζει για 2η φορά φέτος τη μουσική επιθεώρηση του Γιάννη Ξανθούλη «ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Η παράσταση θα δοθεί στα πλαίσια του Going Youth Festival που διοργανώνουν οι Διαδρομές Πολιτισμού με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.


Τις πέντε μέρες της διοργάνωσης (23-27 Σεπτεμβρίου) θα περάσουν από την Τεχνόπολη πάνω από 300 νεαροί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους δεκατρείς πρωτοεμφανιζόμενες θεατρικές ομάδες, έξι χορού, είκοσι οκτώ συμμετέχοντες από όλους τους χώρους της μουσικής (από ροκ, τζαζ, και έντεχνη μέχρι κλασσική) και τουλάχιστον 50 καλλιτέχνες από τον χώρο των εικαστικών, που θα παρουσιάσουν φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονικό σχέδιο, γραφιστικές τέχνες, video – art κ. ά. Υπάρχουν και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις: skate events, graffiti art, street art, μουσικές του δρόμου, animateurs, μέχρι και εκδηλώσεις για το παιδί.


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ο 22χρονος Κωνσταντίνος Σακκάς στη σχετική συνέντευξη τύπου είπε χαρακτηριστικά:


«Πιστεύω πως η έκπληξη θα έρθει από την επαρχία!. Όσοι ζούμε στην Αθήνα παρακολουθούμε τα ίδια σχεδόν πράγματα και αυτοπεριοριζόμαστε. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο διάλογος με όσους έχουν διαφορετικές καταβολές και άρα διαφορετική ματιά».


Για τη διοργάνωση του δεύτερου Going Youth Festival απευθύνθηκαν σε δήμους της Ελλάδας, τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, χρησιμοποίησαν το Ίντερνετ, αλλά λειτούργησε και το πάντα αποτελεσματικό «από στόμα σε στόμα». Αξιολογώντας τις αιτήσεις προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν τις πιο φρέσκες, καινοτόμες και διαφορετικές ιδέες. Τώρα πια είναι υπερήφανοι πως το φεστιβάλ αποτελεί ταυτόχρονα και μια καταγραφή, ως ένα βαθμό, της καλλιτεχνικής παραγωγής των νέων στη χώρα.


«Όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο, οι νέοι έχουν όραμα και ιδανικά. Και περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να εκφραστούν ελεύθερα. Υπάρχει ειλικρίνεια στην κατάθεση» τονίζει ο Κ. Σακκάς.


Τα «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια μουσική κοινωνικοπολιτική σάτιρα που φωτίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης καθημερινότητας και ανταποκρίνεται απόλυτα στη σημερινή πραγματικότητα Γράφτηκαν το 1986 αλλά είναι και σήμερα επίκαιρα ιδιαίτερα για την Κερατέα που συνεχίζει με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.


Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος τον Ιούλιο στο 1ο Φεστιβάλ Οβριόκαστρου που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατέας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και όλοι οι φορείς της πόλης στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου όπου η πολιτεία επιμένει να γίνει ο ΧΥΤΑ.


Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Γιώργου Πετρινόλη, η μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, η σκηνογραφία της Δήμητρας Τζιομάκα ενώ συμμετέχουν πάνω από 30 μέλη και των δύο τμημάτων του θεατρικού εργαστηρίου «ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου και ενήλικες και παιδιά.

Ο Δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Φεστιβάλ Κωνσταντίνο Σακκά για την πρόσκληση και εύχεται στο φεστιβάλ επιτυχία και συνέχεια.


Ειδικό πούλμαν θα ναυλώσει ο Δήμος Κερατέας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου για όσους θεατές από την πόλη θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση στο Γκάζι.


Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vol@goingyouthfestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york