Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΛΛΗΝΗ - Παρουσίαση του βιβλίου "Γεράκια και Περιστέρια" στο ΦΕΣ “Η ΚΑΝΤΖΑ” [Φωτογραφίες – Βίντεο]

IMG_9431

‘Οσοι παραβρεθήκαμε στην αίθουσα του ΦΕΣ «Η ΚΑΝΤΖΑ» το Σάββατο το απόγευμα στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Ρωσσίδη «Γεράκια και Περιστέρια» πραγματικά ταξιδέψαμε στις σελίδες του βιβλίου με έναν μοναδικό τρόπο.

Παρουσιάστρια η κ. Καίτη Γκόνου – Πετράκη Οικονομολόγος- Συγγραφέας, γνωστή στην πόλη της Παλλήνης για το απαράμιλλο έργο της στον πολιτισμό, όταν διατέλεσε Πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου του δήμου μας.

Η κ. Γκόνου πήρε το βάρος της όλης παρουσίασης. Κατάφερε να αναλύσει σε βάθος το μυθιστόρημα του νεοεμφανιζόμενου συγγραφέα και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους χαρακτήρες των προσώπων του μυθιστορήματος, αναλύοντας σε βάθος τις συμπεριφορές τους και στα ιστορικά γεγονότα του πολέμου του Ιράκ περιοχή που παίρνει μέρος το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας .Άγγιξε την ψυχή μας και μας γέμισε συναισθήματα.

Η αναφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου διακοπτόταν κατά διαστήματα από την ανάγνωση αποσπασμάτων από την ιδιαίτερα εκφραστική Ιωάννα Διαμαντοπούλου, Φιλόλογο Γαλλικών και μέλος της θεατρικής ομάδας του ΦΕΣ.

Συμπαρουσιαστής ο κ. Μανωλεσάκης Ιστορικός ερευνητής και Σκηνοθέτης. Σύντομος στην αναφορά του, εξέφρασε την επιθυμία να μπορέσει να γυρίσει σε ταινία το έργο του Γιάννη Ρωσσίδη.

Ο συγγραφέας ήταν έκδηλα συγκινημένος και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές.

Χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ Τιλκιτζής Γιάννης που με τον δικό του τρόπο μας έδωσε μία γεύση από το τι θα ακολουθούσε. Την έναρξη της παρουσίασης έκανε ο κ. Τακτικός

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, ο κύριος Παναγιώτης Μερτύρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπουντουβάς Τάσος, Σταματίου Θεόδωρος, Λάκος Παναγιώτης, Κωνσταντάς Σπύρος και η κυρία Λεβαντή Μαρία.

Κατά γενική ομολογία η βραδιά ήταν ξεχωριστή και ποιοτική αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις που ανεβάζουν τον πήχη του πολιτισμού . Πολιτιστικές βραδιές που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Υποχρέωση όμως έχει και η πόλη μας να μην ξεχνά, αλλά να αναδεικνύει τα ικανά πρόσωπα του πολιτισμού μας. Στις δύσκολες μέρες που όλοι μας περνάμε είναι αναγκαία η προσφορά τους .Μας δίνουν μια υγιή διέξοδο.

Γιώργος Λάιος για το Παλλήνη Press

IMG_9417 πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε όλες τις φωτογραφίες

http://pallinipress.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york