Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ: ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μέσα σε ένα ιδιαίτερο εορταστικό κλίμα με την αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη από παιδικές παρουσίες και γονείς εγκαινιάστηκε χθες ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Συκαμίνου από τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιάννη Οικονομάκο και την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Δημ. Παιδικών Σταθμών κα Αλέκα Κοντογιάννη.

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας του Δήμου με σκοπό να εξυπηρετήσει τους νέους γονείς για να μπορούν να εργάζονται και να αφήνουν τα παιδιά τους σε ασφαλή χέρια. Δεδομένης της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ο Δήμος Ωρωπού εξασφάλισε μέσω ΕΣΠΑ δωρεάν τροφεία σε δεκάδες οικογένειες που δε μπορούν να ανταποκριθούν. Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Ωρωπού «στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις κοινωνικές δομές την ώρα που άλλοι Δήμοι δεν κατορθώνουν να διατηρήσουν ούτε αυτά που ήδη έχουν».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Οικονομάκος τόνισε για άλλη μια φορά ότι «τα έργα δεν έχουν ονοματεπώνυμο, γίνονται για τους πολίτες και την ανάπτυξη του τόπου μας, με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη». Ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός είναι ένα κόσμημα για την περιοχή του Συκαμίνου έτσι ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους με τις καλύτερες προσδοκίες αλλά και οι γονείς να μπορούν να νιώθουν ασφάλεια ότι εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε σοβαρά και υπεύθυνα χέρια. Στα άψυχα κτίρια, όπως σημείωσε, δίνουν ζωή αυτοί που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Εκτός από τα παιδιά μας, το προσωπικό του Σταθμού, οι εκπαιδευτικοί που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη φροντίδα και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των αυριανών πολιτών».

Ο κ. Οικονομάκος φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ιστορικό του έργου και να ευχαριστήσει τόσο την παλαιά Νομαρχία Ανατολικής Αττικής που συμμετείχε στην προγραμματική σύμβαση του έργου κατά 85% και την παλιά κοινότητα Συκαμίνου που είχε συμμετοχή κατά 15%, αλλά και στους τέως Νομαρχιακούς Συμβούλους της περιοχής μας που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του έργου. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Ωρωπού ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της έτρεξε όλες της απαιτούμενες διαδικασίες για να λειτουργήσει ο Σταθμός και κατάφερε όχι μόνο να τον στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό, -μέσω ΕΣΠΑ-, αλλά και να προσφέρει στη νεολαία του Συκαμίνου το σημαντικότερο, ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για το μέλλον. Τελειώνοντας την ομιλία του, κοίταξε τους παρευρισκόμενους στα μάτια και τους διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι συνεχίζουν να παλεύουν για να γίνουν έργα ουσίας που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων».

Παράλληλα, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Δημ. Παιδικών Σταθμών κα Αλέκα Κοντογιάννη αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όλους τους συντελεστές για την υλοποίηση του έργου σημείωσε με νόημα ότι «τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και οφείλουμε να τους προσφέρουμε όλα όσα έχουν ανάγκη».

 

031

030

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york