Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα



Πολύ κρύο με χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς μετά την χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές, θα υπάρχει παγετός. Σε μέρη, κυρίως με χαμηλό υψόμετρο της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης μπορεί να συνεχιστεί ασθενής χιονόπτωση, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, με παράλληλη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Η βελτίωση πάντως θα είναι πρόσκαιρη καθώς από το Σάββατο, τα φαινόμενα αναμένεται να επανέλθουν.

Σε ισχύ παραμένει για δεύτερη μέρα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό

Με αφορμή και τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) έχει αναρτήσει στο διαδικτυακό τόπο www.spap.org.gr οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Διαβάστε 10χρήσιμες οδηγίες: www.spap.org.gr/index.php

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες:



Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία
θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 10 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.






Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά από το απόγευμα και μετά, και από τα δυτικά, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βόρειοι - βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.



Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού με ασθενείς χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι στα βόρεια και δυτικά ορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς αλλά στα βόρεια προάστια δε θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς. Μέτριοι έως ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό , περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό. Από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.



Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, την Παρασκευή αναμένεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις. Ασθενείς βροχές προβλέπονται στην δυτική Κρήτη. Το βράδυ, όμως, θα αρχίσουν να πυκνώνουν τα νέφη από τα δυτικά της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, που θα γίνει πιο αισθητή στα δυτικά, ανατολικά και νότια τμήματα. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν τελείως μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και σε δυτικούς στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο με εντάσεις πιο αυξημένες δυτικά της Κρήτης.



Το Σάββατο αναμένεται η διέλευση νέου κύματος κακοκαιρίας, με βροχές και χιονόπτωση στα ορεινά και πάλι της δυτικής και κεντρικής χώρας. Οι βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται το πρωί στη βόρεια και δυτική Ελλάδα και μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη επικράτεια. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας στο νότιο Αιγαίο τα 5-7 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα εμφανιστούν και πάλι βόρειοι άνεμοι, που σταδιακά θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία προβλέπεται πως θα αρχίσει να σημειώνει εκ νέου καθοδική πορεία από το μεσημέρι και μετά, ξεκινώντας από τη βόρεια Ελλάδα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york