Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών στο δήμο Ωρωπού

004

Δελτίο τύπου για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών στο δήμο Ωρωπού

Σε μία περίοδο που κυβέρνηση μαζί με τους συνεργάτες της (Ν.Δ., Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη) διαλύουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που δίνουν γή και ύδωρ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ξεπουλώντας το δημόσιο τομέα και απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους, έρχεται η δημοτική αρχή - μαζί με τους δήθεν ανεξάρτητους και μη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. της αντιπολίτευσης - να παίξουν το ρόλο του αντιπροσώπου της κυβέρνησης και των βαστάζων της στη τοπική κοινωνία, εμπορευματοποιώντας παραπέρα όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες στο δήμο.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στη λειτουργία ιατρείων και πολυϊατρείων, της κοινωνικής μέριμνας, του προγράμματος ‘βοήθεια στο σπίτι’, των Κ.Α.Π.Η. και των υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων μέσω της ανταποδοτικότητας. Ανταποδοτικότητα που σημαίνει επιβολή και είσπραξη τελών και φόρων από το δήμο στους δημότες για την κάλυψη των δαπανών των υπηρεσιών αυτών.

Καταγγέλλουμε την απόφαση για είσπραξη εισιτηρίου-αντιτίμου στα τμήματα αθλητικών ακαδημιών καθώς και σε μια σειρά υπηρεσιών που σχετίζονται με την δημιουργική ενασχόληση εργαζομένων και νεολαίας του δήμου στη τέχνη και στο πολιτισμό. (Το αντίτιμο για τις ακαδημίες αθλητισμού είναι 200,00 €/έτος/παιδί και για τις Καλλιτεχνικές-Πολιτισμικές υπηρεσίες από 15,00 € έως 50,00 €/μήνα/παιδί).

Και αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά το γεγονός ότι οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι - στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος - είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Είναι το εργαλείο, ο μηχανισμός επιβολής πρόσθετης φορολογίας σε τοπικό επίπεδο. Είναι οι δήμοι αυτοί που υλοποιούν κατά γράμμα τη πολιτική της παραχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, είναι αυτοί που προχωρούν και στην παραπέρα εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, της υγείας και της πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί Ε.Β.Ε., οι μικροί αγρότες και του δήμου μας έχουμε πληρώσει πολλαπλά μέσω των ταμείων μας για να απολαμβάνουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε χιλιοπληρώσει μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων για να απολαμβάνουνε τα παιδιά μας δωρεάν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Οι συνταξιούχοι και η Τρίτη ηλικία έχουν προσφέρει δουλειά μιας ζωής για να απολαμβάνουν υπηρεσίας φροντίδας και αναψυχής και στο δήμο μας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή ανταποδοτικότητας στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην είσπραξη φόρων και τελών από τη Τοπική Διοίκηση. Αντιτίθεται στην επιβολή εισιτηρίου-αντιτίμου στον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τα αντιδραστικά μέτρα που θα επιβληθούν από τη δημοτική αρχή με την συμφωνία της "αντιπολίτευσης" και στο δήμο μας. Άλλωστε η όποια διαφωνία τους βρίσκεται όχι στο αν θα εφαρμοστεί ο Καλλικράτης άλλα στο πως καλύτερα θα τον εφαρμόσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τους μικρούς Ε.Β.Ε. και αγρότες, τη νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα. Να συστρατευτούν με τους κομμουνιστές σε επίπεδο δουλειάς και γειτονιάς. Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε παράξει όλο το πλούτο και που έχουμε πολλαπλά πληρώσει υπηρεσίες που μας καλούνε σήμερα να ξαναπληρώσουμε. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να αντιστρέψουμε τη κατάσταση υπέρ μας. Χωρίς τη συμφωνία μας δε μπορεί να προχωρήσει κανένα μέτρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york