Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ντίνος Βρεττός: «Ανακούφιση για πολίτες της Περιφέρειας Αττικής»

105

Ντίνος Βρεττός

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής

 

 

«Ανακούφιση για πολίτες της Περιφέρειας Αττικής»

 

  Για άλλη μια φορά  Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επιλύει το σύνθετο πρόβλημα των αυθαιρέτων, που ταλαιπωρεί χιλιάδες πολιτών, ιδιαίτερα, της Περιφέρειας Αττικής.

  Το νομοσχέδιο δίνει λύση στο ζήτημα των αυθαιρέτων με τρόπο ρεαλιστικό, δίκαιο και σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές. Δεν αποσκοπεί μόνο σε ρυθμίσεις εισπρακτικού χαρακτήρα αλλά εξετάζει το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης μέσα από την περιβαλλοντική και πολεοδομική του διάσταση ως μέρος μιας συνολικής πολιτικής προωθούμενων μεταρρυθμίσεων από το ΥΠΕΚΑ που θεσμοθετεί βασικούς αρχιτεκτονικούς κανόνες δόμησης σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο της χώρας.

  Παράλληλα εισάγει διαδικασίες που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα περιβαλλοντικών όρων , ταχύτητα, μείωση του διοικητικού φόρτου, εξάλειψη των διπλών αδειοδοτήσεων  καθώς και βελτίωση της ποιότητας των μελετών μέσα από ειδικές προδιαγραφές ανά είδος έργου και κατηγορία μελέτης. Με άλλα λόγια απλοποιεί δραστικά την περιβαλλοντική αδειοδότηση διασφαλίζοντας την αποτελεσματική προστασία του Περιβάλλοντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york