Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Λαυρεωτική: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (10-16 Οκτωβρίου 2011) - Συνάντηση Εργασίας την 20η Σεπτεμβρίου 2011»

LAVREOTIKI

Λαύριο 25.8.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (10-16 Οκτωβρίου 2011) - Συνάντηση Εργασίας την 20η Σεπτεμβρίου 2011».

Στο πλαίσιο προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο και της καθιέρωσης εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας   ( Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Τοπικό Επίπεδο 10-16 Οκτωβρίου 2011) ο Δήμος Λαυρεωτικής καλεί Φορείς και Συλλόγους σε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11.00 στον χώρο του Δημοτικού Καταστήματος στον 1ο όροφο, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και την διατύπωση  προτάσεων εκ μέρους τους.

Παράλληλα επισυνάπτονται  ενδεικτικές προτάσεις για την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και εποικοδομητική ανάληψη δραστηριοτήτων που θα καθοριστεί από κοινού.

Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι φέτος πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του  Συμβουλίου της Ευρώπης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη με ταυτόχρονες εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις συμμετέχουσες τοπικές αρχές σε όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συμμετοχή όλων των πολιτών στη διαμόρφωση και στη λήψη των αποφάσεων είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.   Η φετινή  χρονιά έχει ως θέμα «Τα Ανθρώπινα  Δικαιώματα σε Τοπικό Επίπεδο». Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται  να χρησιμοποιηθούν αυτά  ως θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας, έτσι ώστε να διαδοθεί ένα πνεύμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο των τοπικών κοινοτήτων στην Ευρώπη.

 

Βλαχογιάννης Νικόλαος

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york