Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Δράση δενδροφύτευσης από μαθητές του 1ο Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου στην Τραπουριά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ




Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ/νση: Αθηνών & Ρ. Φεραίου
Τηλ: 2299 320300                               
Fax: 22990-48653
e-mail: press.office@kalivia.gr
Καλύβια, 17 – 02 - 2011

Υπόψη: Συντακτών
             Ρεπορτάζ Τ.Α.


                                                                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Δράση δενδροφύτευσης από μαθητές του 1ο Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου στην Τραπουριά.
Ένα ακόμα σχολείο συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος Καλυβίων και συνεχίζει ο Δήμος Σαρωνικού για την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων του Πάνειου Όρους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην πληγείσα από την πυρκαγιά της 25ης Αυγούστου 2007 περιοχή.
Συγκεκριμένα, 72 μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου με επικεφαλής το Δ/ντη του σχολείου κ. Μανώλη Χαρίτο και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Μαρίας Λογοθέτη, Ιωάννας Καρατζά και Βασίλη Αραμπατζίδη, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιεί το σχολείο για να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των μαθητών και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ανέβηκαν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2011 στις πλαγιές του Πάνειου Όρους στη θέση Τραπουριά και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά φύτεψαν από τις 9 π.μ. έως και τις 12 το μεσημέρι περισσότερα από 100 δέντρα στο σημείο που είχε επιλεγεί να γίνει η προγραμματισμένη δράση.
Ο Δήμος Σαρωνικού ευχαριστεί θερμά τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια αναδάσωσης που πραγματοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού προκειμένου να ξαναφέρει τη ζωή στο Πάνειο Όρος. Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν συγχαρητηρίων καθώς αναδεικνύεται η ευαισθησία και το ενδιαφέρον των μαθητών και των δασκάλων τους για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york