Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

200.000 χορευτές χόρεψαν πεντοζάλη στην Κρήτη!

Κρητικοί κάθε ηλικίας αλλά και επισκέπτες χόρεψαν, από τις 19.40 ως τις 20.05 το Σάββατο, πεντοζάλη σε εκδήλωση, με στόχο το βιβλίο Γκίνες.

Από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι δημιουργήθηκε ανθρώπινη αλυσίδα που ένωσε όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), Χανιά - Άγιος Νικόλαος, μήκους 200.000 μέτρων.

Ομως, δεν έλειψαν και οι διπλές αλλά και τριπλές αλυσίδες των συμμετεχόντων, όπως για παράδειγμα στον κόμβο της Σούδας στα Χανιά, δείγμα της έλλειψης συντονισμού και καλής οργάνωσης σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο και γινόταν για πρώτη φορά.

Λίγο πριν αρχίσει ο χορός, ο πρόεδρος του σωματείου «Πλανήτης Κρήτη» Σπύρος Πρεβεζάνος, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΑ, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν.

Σημαντικό ρόλο για την εκδήλωση έπαιξαν οι εθελοντές αλλά και όλη η δύναμη της τροχαίας που βρισκόταν από νωρίς επί ποδός. Όλοι οι χορευτές που βρέθηκαν στο οδικό δίκτυο, είχαν παραταχθεί δεξιά του δρόμου στο ρεύμα κυκλοφορίας Χανιά - Λασίθι, ενώ ελικόπτερο από αέρος επιτηρούσε την περιοχή.

Η συμμετοχή κρίθηκε ικανοποιητική αν και στόχος των διοργανωτών ήταν, μεταξύ άλλων, η εκδήλωση να περάσει στο βιβλίο Γκίνες, παίρνοντας το βραβείο «Πλανήτη Κρήτη». Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, όσοι πήραν στην κύρια εκδήλωση θα λάβουν αντίγραφο του "Βραβείου Γκίνες" στο όνομά τους.

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york