Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Αυτοψία του ΣΚΑΪ στο τσιμέντο. Έρευνα σε Νέα Μάκρη, Μαραθώνα και Σχοινιά

|

Πλήθος αυθαίρετων κτισμάτων στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Μάκρης, του Μαραθώνα και του Σχοινιά αποκαλύπτει η έρευνα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον Μαραθώνα, μέρος ποδηλατόδρομου που είχε φτιαχτεί έχει καταστραφεί και ένα τμήμα του έχει γίνει βεράντα σπιτιού.

Στο Σχοινιά, μάντρες έχουν χτιστεί ακόμα και μέσα στη θάλασσα και δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο ελεύθερος χώρος για να κάνει κάποιος το μπάνιο του.

Μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζάγαρης είπε ότι γίνεται προσπάθεια για την ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου της περιοχής.

Ο κ. Ζάγαρης σημείωσε ότι ο πολίτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη θάλασσα καθώς υπάρχουν μάντρες και σύρματα ακόμα και μέσα στη θάλασσα.

Το έργο της αποκατάστασης της νομιμότητας είναι ένα δύσκολο έργο, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», η Ειδική γραμματέας επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Είπε ότι πάγια αρχή είναι η ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο χώρο, της παραλίες και τις ακτές. Επισήμανε ότι το υπουργείο σε συνεργασία με τις περιφέρειες δίνει και πάλι το αγαθό της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία στον πολίτη.

Η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων την οποία συνέστησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο γκρέμισμα των αυθαιρέτων, καθώς έχει τη δυνατότητα ακόμη και να προβαίνει αυτεπάγγελτα σε κατεδαφίσεις, εφόσον δεν το πράττουν οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Τις αρμοδιότητες για το γκρέμισμα των αυθαιρέτων είχε μεταβιβάσει το παλαιό ΥΠΕΧΩΔΕ στις νομαρχίες, οι οποίες όμως δεν γκρεμίζουν επικαλούμενες έλλειψη πιστώσεων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχη Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα 2 χιλιόμετρα παραλίας θα δοθούν στους πολίτες.

Σημειώνεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος εξετάζουν το ενδεχόμενο «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων στις παραλίες στη λογική των ημιυπαίθριων.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york