Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γέρακα της 12ης Μαΐου 2010

Στην  χθεσινή (12/5/2010) συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Γέρακα συζητήθηκαν  και ψηφίστηκαν οι ακόλουθες σημαντικές αποφάσεις:


  • Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προέκταση του δικτύου της Αποχέτευσης, με τίτλο: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ  ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ ΣΚ1 ΚΑΙ ΣΚΑ (ΟΔΩΝ  ΑΝΘΕΩΝ, ΕΚΑΒΗΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ- ΟΜΑΔΑ Β/2010» προϋπολογισμού 2.250.000,00 €. Το έργο αφορά στην αποχέτευση της γειτονιάς Γαργηττός ΙΙ κι έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη μελέτη του Γαργηττού Ι που εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα από το Δ.Σ.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΔΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010» προϋπολογισμού 1.200.320,00 €. Με το έργο αυτό συνεχίζεται η εν εξελίξει συντήρηση του οδικού δικτύου σε όλη την πόλη.

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΔΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010» προϋπολογισμού 521.268,00 €.

  •  Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή τριών (3) νέων ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ, προϋπολογισμού 679.536,00 €.

Οι παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν στις γειτονιές: Γαργηττός Ι & ΙΙ στους χώρους που  βρίσκονται:
1. στο Ο.Τ. 419 (Κυλλήνης & Οίτης), Γαργηττός Ι
2. στο Ο.Τ. 789 (Αισώπου & Έκτορα), Γαργηττός ΙΙ
3. στο Ο.Τ. 819 (Ολύμπου & Ανοίξεως), Γαργηττός ΙΙ 
Με την  κατασκευή των παραπάνω παιδικών χαρών, θα προσφέρουμε τόπους ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης στα παιδιά και ταυτόχρονα ουσιαστική αναβάθμιση των περιοχών ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους.

Επίσης  το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τα ακόλουθα θέματα: 
  • Την αναπροσαρμογή (μείωση) Τελών Καθαριότητας και την αναπροσαρμογή (μείωση) των Τελών Ύδρευσης κατά 10% προς όλους τους κατοίκους και κατά 30% προς τις πολύτεκνες οικογένειες και τα ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Ζούτσος στην εισήγηση του τόνισε ότι το 2010 είναι ένα έτος με σημαντικά οικονομικά προβλήματα και οι πολίτες καλούνται να υποβληθούν σε τεράστιες οικονομικές θυσίες.   
      Ο Δήμος μας με πάγιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, πήρε μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των δημοτών και αποφάσισε το έτος 2010 να μην γίνουν αυξήσεις στα επιβαλλόμενα τέλη τα οποία παρέμειναν στο ύψος που είχαν  καθοριστεί για το έτος 2009.
      Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης επιβάλλει να ενισχύσουμε την κοινωνική πολιτική. Η υποχρεωτική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ύδρευσης, που προέκυψαν πρόσφατα, μας εξοικονομεί χρήματα. Αυτά τα χρήματα έχουμε την ηθική υποχρέωση να τα επιστρέψουμε στην κοινωνία με ανάλογη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ύδρευσης.
      Επιπροσθέτως, θα εξετάσουμε και θα εξαντλήσουμε την οποιαδήποτε δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων με περικοπή και άλλων δαπανών , χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θίγεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους μας.
Συνοπτικά, ο Δήμος Γέρακα, μετά την μείωση των  αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, όπως αυτή ορίστηκε από το Υπουργείο  Οικονομικών στο  πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του  ελλείμματος, εξοικονομεί  χρήματα από έξοδα  μισθοδοσίας. Τα χρήματα  που εξοικονομούνται από τις περικοπές, ο Δήμος τα επιστρέφει στους δημότες με την μείωση των τελών καθαριότητας και ύδρευσης,  ο χαρακτήρας  των οποίων είναι ανταποδοτικός.
Ο Δήμος Γέρακα είναι  σε θέση να εφαρμόσει  τις άνω αποφάσεις  κατόπιν της μακρόχρονης ορθής οικονομικής πολιτικής και διαχείρισης, η οποία τον κατατάσσει στους οικονομικά υγιείς Δήμους.

  • Με ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ  094/2010, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών για επισκευαστικές δαπάνες των σχολείων του Δήμου, προϋπολογισμού 80.000,00 €, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επισκευαστικές ανάγκες των Σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά 2010 -2011.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york