Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Της έκοψαν μύτη και αυτιά γιατί τους "ντρόπιασε" (Βίντεο σοκ!!!)

|

Σοκ προκαλεί η ιστορία μιας 19χρονης Αφγανής, της οποίας έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά, επειδή, σύμφωνα με τους νόμους των Ταλιμπάν, «ντρόπιασε» την οικογένεια του άνδρα της.

«Όταν μου έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά, λιποθύμησα», είπε η 19χρονη Bibi Aisha σε συνέντευξή της στο CNN. «Ένιωσα ξαφνικά πολύ κρύο νερό στη μύτη μου, άνοιξα τα μάτια μου και δεν μπορούσα να δω από το αίμα στα μάτια μου», θυμάται.

Ήταν μια πράξη τιμωρίας των Ταλιμπάν, επειδή δεν άντεξε άλλο τη σκλαβιά και την κακοποίηση στο σπίτι του άνδρα της και «το’ σκασε».

Η ιστορία της ξεκινά από τα οκτώ της χρόνια. Ο πατέρας της είχε υποσχεθεί το «χέρι» της, καθώς και της αδελφής της, σε μία άλλη οικογένεια στο πλαίσιο της συμφωνίας «baad», που στον νόμο των Ταλιμπάν σημαίνει διευθέτηση μιας διαφωνίας ανάμεσα σε αντίπαλες οικογένειες.

Στα 16 της, λοιπόν, «παραδόθηκε» στον πατέρα του μέλλοντα συζύγου της και στους 10 αδελφούς του, που όλοι τους είναι μέλη των εξτρεμιστών στην επαρχία Oruzgan. Η Aisha δεν γνώρισε καν τον γαμπρό, ο οποίος πολεμούσε στο Πακιστάν. «Πέρασα δύο χρόνια μαζί τους και έγινα σκλάβα», είπε η νεαρή κοπέλα. Βασανισμένη και κακοποιημένη, δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να φύγει με τη βοήθεια δύο γειτονισσών της.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές την εξαπά τησαν και προσπάθησαν να την πουλήσουν σε άλλον άνδρα.
Τελικά, και οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν και φυλακίσθηκαν. Η Aisha καταδικάσθηκε αρχικά σε τρία χρόνια κάθειρξη, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε πέντε μήνες. Το κακό είναι όμως ότι μετά την έκτισή της… επεστράφη στον πεθερό της.

Τότε γνώρισε για πρώτη φορά και τον σύζ υγό της, ο οποίος την έσυρε στο δικαστήριο των Ταλιμπάν, επειδή ντρόπιασε την οικογένειά του. Η απόφαση ήταν να κοπούν η μύτη και τα αυτιά της, πράξη που έφερε εις πέρας ο ίδιος ο άνδρας της.

Η συγκλονιστική αυτή ιστορία απασχόλησε πολύ έντονα ανθρωπιστικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και έτσι πλέον η Aisha λαμβάνει την προστασία που αποζητούσε. Ωστόσο, το δράμα της 19χρονης φωτίζει τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής για τις γυναίκες του Αφγανιστάν.

Προσοχή: Video με σκληρό περιεχόμενο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york