Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση Βουλευτή Γιώργου Βλάχου στον Υπουργό κ. Ραγκούση με θέμα την σύσκεψη με Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομματικό σχέδιο ο «Καλλικράτης», όπως προκύπτει από σύσκεψη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας του Νομού Αττικής με τον Υπουργό κ. Ραγκούση προκειμένου να «κλειδώσουν» οι συνενώσεις της περιοχής. Το θέμα, φέρνει με ερώτησή του, α.π. 6422/22-02-2010, στη Βουλή ο Γιώργος Βλάχος, βουλευτής περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλάχος ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να ενημερωθεί αν αληθεύει η συγκεκριμένη σύσκεψη και αν συμμετείχε και ο ίδιος. Στην ερώτησή του, ο κ. Βλάχος, ζητά επίσης να ενημερωθεί, αν ο κ. Υπουργός δέχθηκε εισηγήσεις από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για τις συνενώσεις Δήμων στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ στην συνέχεια εκφράζει την απορία του, γιατί δεν καλέστηκαν στην συγκεκριμένη σύσκεψη και οι υπόλοιποι βουλευτές της συγκεκριμένης Περιφέρειας.

Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, ζητά τέλος διευκρινήσεις, για το αν οι συνενώσεις θα είναι αποτέλεσμα κομματικών πιέσεων και υποδείξεων, ενώ παράλληλα στην ερώτησή του στέκεται στο θέμα της μη συμμετοχής των πολιτών στην τελική διαμόρφωση της συνένωσης των Δήμων.




ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ


* Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


ΘΕΜΑ: Σύσκεψη του Υπουργού κ. Ραγκούση με Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Αττικής

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Αττικής στην οποία συμμετείχατε και εσείς και αφορούσε στο σχέδιο νόμου «Καλλικράτης».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, αλλά και τα όσα κυκλοφορούν στο χώρο της αυτοδιοίκησης, υπό μορφή υποσχέσεων από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το θέμα των συνενώσεων στην Περιφέρεια Αττικής …. ετελείωσε!!!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Πράγματι συμμετείχατε σε αυτή την συνάντηση;
2. Δεχτήκατε εισηγήσεις από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις συνενώσεις Δήμων στην Περιφέρεια Αττικής;
3. Γιατί δεν καλέσατε ή δεν ζητήσατε να καλεστούν όλοι οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και πως πήγατε σε μια κομματική σύσκεψη, την ώρα που δεν βλέπετε και δεν ακούτε κανένα φορέα – ούτε αυτοδιοικητικό – της περιοχής;
4. Τελικά οι συνενώσεις θα γίνουν με κομματικά κριτήρια όπως αυτά που σας προτάθηκαν στην πραγματοποιηθείσα σύσκεψη;
5. Μήπως έχετε αποφασίσει και καθυστερείτε τις ανακοινώσεις για να ονομάσετε την καθυστέρηση διαβούλευση;
6. Ένας καλόπιστος πολίτης ή εκπρόσωπος πολιτών, πρέπει να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση ή θα πρέπει να περιμένει τις αποφάσεις σας χωρίς ποτέ να κληθεί να πει την γνώμη του;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york