Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Έργα πνοής στο Γραμματικό

Δύο έργα ικανά να εντυπωσιάσουν ακόμα και κατοίκους μεγάλων δήμων, έχει ξεκινήσει η κοινοτική αρχή του Γραμματικού. Πρόκειται για το γυμναστήριο και το δημαρχείο-κτίριο πολλαπλών χρήσεων, χώροι που έλειπαν από την κοινότητα. Ο «ΔΗΜΟΤΗΣ» βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο Γραμματικό, φωτογράφισε αποκλειστικά τα δύο έργα και μίλησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Νίκο Κούκη, την αντιπρόεδρο Μαρία Λέπουρα και τη γραμματέα του αθλητικού οργανισμού Κατερίνα Μέξη, τόσο γι’ αυτά που έγιναν όσο και γι’ αυτά που πρόκειται να γίνουν έως το τέλος της θητείας της κοινοτικής αρχής.
Με τη δημιουργία του Αθλητικού Οργανισμού και το έργο υποδομής που κατασκευάζεται, θα υλοποιηθούν προγράμματα αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας στους δημότες του Γραμματικού που αγαπούν την άθληση, την άνεση και τη δυνατότητα να μη φεύγουν από τον τόπο τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.
Όσο για το κτίριο πολλαπλών χρήσεων, η συνολική επιφάνεια του οποίου ξεπερνάει τα 700τ.μ, δεν θα στεγάσει μόνο το κοινοτικό κατάστημα, αλλά θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τοπικούς συλλόγους και φορείς, καθώς και το ΚΑΠΗ το οποίο έχει συσταθεί, αλλά δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, ενώ στη μεγάλη του αίθουσα θα είναι δυνατό να πραγματοποιούνται πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Αυτάρκης η Κοινότητα και χωρίς χρέη»
«Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για το έργο της ανέγερσης του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων» τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Γραμματικού Νίκος Κούκης και συνεχίζει: «Καταφέραμε, αυτό που αρχικά, είχε σχεδιασθεί από την προηγούμενη κοινοτική αρχή να είναι ένας υπόγειος χώρος, (χρήματα του «ΘΗΣΕΑ») να το ολοκληρώσουμε ως κτίριο στη θητεία μας, αφού τροποποιήσαμε τον αρχικό σχεδιασμό, επικαιροποιήσαμε τη μελέτη κι εξασφαλίσαμε το σύνολο της χρηματοδότησης από ίδιους πόρους. Είναι πολύ σημαντικό να ιεραρχείς τα προβλήματα με διορατικότητα και προοπτική χαράζοντας ανάλογη πολιτική και καλύπτοντας επιτακτικές ανάγκες. Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να κατασκευάσουμε μεγάλα και σημαντικά έργα στην τρίχρονη θητεία μας.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πέντε νέα έργα τα οποία θα συμβάλουν στην καθημερινή κάλυψη των αναγκών των πολιτών μας, αλλά και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αλλαγή αντίληψης και νοοτροπίας της κοινωνίας μας, (δημιουργία τεσσάρων νομικών προσώπων, προμήθεια ανυψωτικού μηχανήματος, κατασκευή ασφαλτόστρωσης εντός του οικισμού, προμήθεια άλλων μηχανημάτων κ.α.). Ωστόσο η ανέγερση του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων είναι το σημαντικότερο όλων. Είμαι διατεθειμένος να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα κάλυψης των περισσοτέρων αναγκών της κοινωνίας μας και να τη καταστήσω αυτάρκη εν’ όψει της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης χωρίς ν’ αφήσω ούτε ένα ευρώ χρέος» κατέληξε ο πρόεδρος Νίκος Κούκης.

πηγή και φωτό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york