Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Έργα ανάπλασης στο ρέμα «Παναγίτσα»

Δύο ακόμα μήνες υπομονή θα κάνουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, οι κάτοικοι του Φούρεσι μέχρι να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημά τους για κάλυψη και ανάπλαση του ρέματος «Παναγίτσα» (μήκους 300 μέτρων), το οποίο είχε μετατραπεί από αποδέκτη των όμβριων υδάτων της Πεντέλης, σε χώρο εναπόθεσης αστικών λυμάτων, σκουπιδιών και μπαζών.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στο «ΔΗΜΟΤΗ» περίοικοι που βρίσκονταν στο σημείο, εξαιτίας της ρύπανσης του ρέματος συγκεντρώνονταν στην κοίτη του διάφορα έντομα και τρωκτικά, ενώ η δυσοσμία που αναδυόταν από αυτό ήταν σε κάποιες περιόδους του έτους ανυπόφορη. Η κατάσταση ωστόσο βελτιωνόταν μετά από τις παρεμβάσεις των συνεργείων καθαρισμού της νομαρχίας και των δήμων Γέρακα και Γλυκών Νερών, στα όρια των οποίων βρίσκεται το εν λόγω ρέμα. «Το έργο είχε αρχίσει να υλοποιείται το 1995 αλλά σταμάτησε λόγω της διακοπής χρηματοδότησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ» αναφέρει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα έργα του δήμου Γλυκών Νερών Σπύρος Παππάς. «Η πρώτη φάση περιλαμβάνει το σκέπασμα του ρέματος με μια πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος, ενώ η δεύτερη φάση την ανάπλαση με φωτισμό και πλακοστρώσεις. Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, και θεωρώ την πραγματοποίησή του μεγάλη επιτυχία τόσο για τη δημοτική αρχή, όσο και για εμένα προσωπικά ως υπεύθυνο υλοποίησης του προγράμματος έργων. Το είχαμε εντάξει στο πρόγραμμά μας και είχαμε υποσχεθεί στου κατοίκους ότι θα δινόταν μια λύση. Καταφέραμε να συνεργαστούμε με τον νομάρχη και τον δήμαρχο Γέρακα, τους οποίους και ευχαριστούμε». Να σημειωθεί ότι, το έργο υλοποιείται μετά από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής με τους δήμους Γέρακα και Γλυκών Νερών, ενώ ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 305.000€.

«Να μη μείνει στα τσιμέντα»
Για την επανέναρξη των εργασιών μεγάλη ευαισθησία έδειξε και ο εξωραϊστικός, πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος «Φούρεσι» ο οποίος από τη μεριά του πίεζε για την εξεύρεση λύσης, τόσο με τηλεφωνήματα και προσωπικές παρεμβάσεις των μελών του στους τοπικούς άρχοντες, όσο και με την ανοικτή συνέλευση κατοίκων και φορέων της περιοχής που πραγματοποίησε το 2007. «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυπταν από το ρέμα αποτελούσε ανέκαθεν για τον κόσμο του Φούρεσι βασικό έργο όχι μόνο εξωραϊσμού, αλλά και υποδομής της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο πνοής που αφήνει οριστικά πίσω μια αντιαισθητική και επικίνδυνη κατάσταση, αφόρητη για όλη την περιοχή. Μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία και ενώνει δύο δήμους με προοπτικές: Το δήμο Γλυκών Νερών και το δήμο Γέρακα» εξηγεί η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Νικολάου, η οποία στη συνέχεια σημειώνει ότι, το ασκεπές τμήμα της κοίτης βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δεύτερο νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο Γλυκών Νερών, όπως και στο δημοτικό παιδικό σταθμό. «Για να θεωρείται σύγχρονο και ολοκληρωμένο όμως ένα τέτοιο έργο θα πρέπει σύντομα να αρχίσει και να τελειώσει η ανάπλαση. Να μην παραμείνουν δηλαδή τα τσιμέντα του σκεπάσματος ως μια προσωρινή-μόνιμη κατάσταση, αλλά να φροντίσουν οι δήμοι και η νομαρχία να προχωρήσουν στη φάση της ανάπλασης και να παραδώσουν στον κόσμο ολοκληρωμένο ένα πραγματικά ωφέλιμο έργο, με ουσιαστική συμβολή στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διατήρηση της ομορφιάς του φυσικού τοπίου» καταλήγει η πρόεδρος του συλλόγου

πηγή και φωτό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york