Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Η κυβέρνηση αιφνιδιάζει τους Δήμους- Ζητά και πάλι τα ταμειακά τους διαθέσιμα


Την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων της χώρας, στην Τράπεζα της Ελλάδος, (ΤτΕ) ζητά και πάλι η Κυβέρνηση, αυτή τη φορά με απόφαση (οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/ 21-01-2019 ΥΑ), του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, που αφορά όλους τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης και τους ΟΤΑ.

Την απόφαση αυτή, που ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β΄ 104/24-01-2019), και λήφθηκε στην εκπνοή της αυτοδιοικητικής περιόδου, δημοσιοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), η οποία με πρωτοβουλία  του προέδρου της, Λάζαρου Κυρίζογλου, απέστειλε χθες επείγουσα επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον αν. υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ζητώντας να ανακληθεί άμεσα, στο μέρος που αναφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Κυρίζογλου απέστειλε επιστολή και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, με αίτημα την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή και των Προέδρων των ΠΕΔ, ώστε να διατρανωθεί, για μια ακόμη φορά, η πλήρης αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, και να δοθούν εγκαίρως οι κατάλληλες κατευθύνσεις σε όλους τους Δήμους και τις ΠΕΔ της χώρας.
Τι προβλέπει η απόφαση


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york