Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου με τον Δήμαρχο Παλλήνης κο Ζούτσο για την αποχέτευση

Τον Δήμαρχο του Δήμου Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Νάσος Αθανασίου στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων του με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το ζήτημα της αποχέτευσης καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις που το χαρακτηρίζουν.

Για το σοβαρό αυτό θέμα ο κ. Νάσος Αθανασίου δήλωσε:

«Όταν από το 1980 το σύνολο του Γέρακα (το 43% του οποίου ήδη αποχετεύεται) και η Κάντζα του Δήμου Παλλήνης συμπεριλαμβάνονται στις αποχετευόμενες περιοχές με αποδέκτη λυμάτων το ΚΕΛ Ψυτάλλειας – η πρόβλεψη περιέχεται στο Ν.1068/1980 - η άρνηση υλοποίησης του σχεδιασμού που αφορά το υπόλοιπο μισό του Καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης, συνιστά περιφρόνηση του νόμου και της κοινής λογικής, απαξίωση της ΕΥΔΑΠ και φαλκίδευση δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων πολιτών του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης και ειδικότερα η σημερινή Δημοτική του Αρχή, ανταποκρινόμενη στην επιτακτική ανάγκη να επιλυθεί ένα πρόβλημα τριάντα και πλέον ετών, αποδέχτηκε την απόφαση της ΕΥΔΑΠ για αποχέτευση των ακαθάρτων λυμάτων για το σύνολο του Δήμου στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας, εξασφάλισε την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου του με πόρους του ΕΣΠΑ, και για περισσότερο από ένα χρόνο περιμένει την έγκριση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συντάχθηκε από την ΕΥΔΑΠ.

Αδυνατώ να ερμηνεύσω την παράλογη αλλά και άνομη άρνηση της απερχόμενης ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ να δώσει ένα οριστικό τέλος στο χρονίζον ζήτημα αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, όταν μάλιστα αυτό βρίσκεται στην τελευταία φάση ολοκλήρωσης.

Οι ευθύνες της –όπως και όλης της συγκυβέρνησης- είναι μεγάλες και εκτιμώ ότι θα αξιολογηθούν αναλόγως από τους πολίτες του Δήμου Παλλήνης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σε ότι με αφορά, δεσμεύομαι να καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η ήδη δρομολογημένη λύση από την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.»

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york