Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα: Δε θα σας σώσει... ούτε ο καταστροφέας εγγράφων!

c2351d53608b0e3d185ea1608669e815_XL

Σφορδότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πάτρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αν μη κλείσει "ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους" όπως χαρακτηριστικά τόνισε τις υποθέσεις, να μη χρησιμοποιήσει τον... καταστροφέα εγγράφων που παρήγγειλε και φυσικά για ακόμη μια φορά ζήτησε την αυτοδυναμία από τους Έλληνες ψηφοφόρους.

"Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.. Σήμερα το ξεκαθαρίζουμε: Εμείς με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο. Τελεία και παύλα!"

Σε αυστηρό ύφος προειδοποίησε τον κ. Σαμαρά "Να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις. Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα" και πρόσθεσε "οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό να το ξέρουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με το δημόσιο χρήμα"

"Παίρνεις σήμερα εσύ τη σκυτάλη της αλλαγής. Αύριο τη παραδίδεις στην Αθήνα. Την Παρασκευή στην Κρήτη. Και τη Δευτέρα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελπίδα έφτασε. Η λύτρωση έφτασε. Η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία επιστρέφουν στη πληγωμένη πατρίδα μας" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της ομιλίας του και πρόσθεσε "Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης".

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ουσιαστικά αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας "Δίνοντας καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο μεγάλη η στήριξή σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο ότι την Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια. Τόσο πιο δυνατή η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές".

"Χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, -ανέφερε- θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν. Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας".

Και επισήμανε "Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία. Απεργάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην έχουμε περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης. Μας θέλουν σε διαρκή διαπραγμάτευση με το χτες. Με ένα κατεστημένο που διεκδικεί το μόνιμο δικαίωμα στην εξουσία".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "την Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ενωθεί με το ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την Ελλάδα, δεν έρχεται για να πάρει μια ιστορική ρεβάνς στο όνομα της αριστεράς και υπογράμμισε "Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να ενώσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Θα σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας και εθνικής αναγέννησης".

Παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "απέναντί μας μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά, που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία. Που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη".

Και υπογράμμισε: "Το Κόμμα του κου Σαμαρά με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς και αυτό το Κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος".

Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και πρόεδρος της ΝΔ για έλλειψη προγραμματικού λόγου και υπογράμμισε "ο κ. Σαμαράς που προφανώς έχει χάσει απολύτως τη ψυχραιμία του, συμπλήρωσε τις παραληρηματικές δηλώσεις του κ. Βορίδη, λέγοντας ότι δε θα αφήσει η χώρα να περάσει στους Κομμουνιστές. Τον αφήνουμε μόνο σε αυτή τη παραληρηματική κατάντια".

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york