Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Επειδή κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη μας ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ!!!

Photo 20140902024604

Η κυβέρνηση έχει δώσει συνολική παράταση 30 μηνών ώστε όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις να πάρουν άδεια λειτουργίας.

Ο δήμος μας από την πλευρά του όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ώστε οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις να πάρουν άδεια λειτουργίας και να είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας και τους  δημότες γενικά.

Το μόνο που έκανε η δημοτική αρχή ήταν να σφυρίζει αδιάφορα και να στείλει επιστολή πριν από 1 μήνα στον υπουργό και να ζητάει νέα παράταση…..

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Αναδημοσιεύουμε άρθρο με ημερομηνία ανάρτησης 25 Ιουνίου, 2013

Νέα παράταση 12 μηνών δίνει η κυβέρνηση για τις "άδειες λειτουργίας γηπέδων"!

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στη ΓΓΑ «έκρυβε» μια είδηση που αφορά τις άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ένα θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από την πτώση του πυλώνα στο γήπεδο του ΟΦΗ.

Όπως ειπώθηκε, η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει τροπολογία ώστε να δοθεί παράταση ενός ακόμη χρόνου και να μην ισχύσουν όσα προβλέπονται σχετικά με τις άδειες καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα οποία παρότι ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, πήραν παράταση 18 μηνών για να ισχύσουν από το καλοκαίρι του 2013.

Τώρα, έρχεται η κυβέρνηση για να δώσει νέα παράταση για το καλοκαίρι του 2014.
Δηλαδή συνολική παράταση 30 μηνών!

Ήδη, την τροπολογία την έχουν υπογράψει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδης, που αντικαταστάθηκε και τώρα πρέπει να υπογραφεί από το νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Ανδριανό.

Τι αναφέρει ο νόμος για τις άδειες καταλληλότητας

Με τον «νόμο Γερουλάνου» το 2012 το θέμα της «άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και άδειας τέλεσης αγώνων» επαναδιατυπώθηκε στη νομοθεσία.
Συμπεριλήφθηκαν ως ασφαλιστικές δικλίδες και ποινές τόσο πειθαρχικές όσο και ποινικές για τους επιλήσμονες
Προβλέπεται ρητά ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 50.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη ή τον χρήστη αθλητικής εγκατάστασης, που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σ’ αυτή αθλητικής εκδήλωσης.

Ποινές επιβάλλονται και στον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου ΑΑΕ ή ΤΑΑ, που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση.

Στο άρθρο 22 του νόμου 4049/12 που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο προβλέπεται ότι «για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων απαιτείται άδεια για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφάλειας για αθλούμενους και θεατές. Η άδεια χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει. Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδεια λειτουργίας. Η άδεια αυτή περιλαμβάνει:

α) Την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων (αποδυτήρια, ιατρεία κ.λπ.).

β) Την καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης, ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση ή παραμονή και αποχώρηση των θεατών. Η άδεια ισχύει για δύο έτη από τη χορήγησή της».

Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι με απόφαση του γενικού γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης συγκροτείται υποχρεωτικά το δεύτερο 15ήμερο του μηνός Μαΐου κάθε έτους, η επιτροπή που διενεργεί τους ελέγχους καταλληλότητας.

Στο άρθρο 6 προβλέπεται ότι «σε περίπτωση που η επιτροπή διαπιστώσει τεχνικές ατέλειες ή άλλες ελλείψεις στην αθλητική εγκατάσταση δίνει εύλογη προθεσμία στη διοίκησή της για την αποκατάστασή τους, ορίζοντας ταυτόχρονα νέα ημερομηνία επανελέγχου. Στην περίπτωση αυτή, η επιτροπή δύναται να χορηγεί μέχρι την ημερομηνία επανελέγχου άδεια λειτουργίας».

Στην παράγραφο 7 αναφέρεται ότι «οι κερκίδες των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τους θεατές σε περίπτωση ακαταλληλότητάς τους σφραγίζονται μέχρι την αποκατάσταση των ατελειών ή ελλείψεων που διαπιστώνονται με νέο έλεγχο».

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παράγραφος 9 που προβλέπει ρητά ότι «ουδεμία αθλητική συνάντηση διεξάγεται χωρίς ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης να έχει άδεια διεξαγωγής της συνάντησης. Η ως άνω άδεια χορηγείται εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει λειτουργία και η συνάντηση διεξάγεται με την έγκριση της αναγνωρισμένης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής».

 

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΠΑΛΛΗΝΗ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
Δήμαρχε, όταν κωλυσιεργείς για να βγάλεις τις άδειες δεν έχεις ΕΥΘΥΝΗ ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york