Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η Πρεσβεία της Βενεζουέλας φύτεψε ελιές στον Δήμο Σαρωνικού προς τιμή του Ούγκο Τσάβες

Magical Snap - 2014.03.02 02.54 - 002

Μια όμορφη εκδήλωση προς τιμή του Ούγκο Τσάβες πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και με τη συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων στην πλατεία Γιαννικόπουλου στα Καλύβια.

Η εκδήλωση που περιλάμβανε δράση δενδροφύτευσης στον χώρο της πλατείας αποτελούσε μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με τίτλο «Ο Τσάβες πέρασε από εδώ», ως φόρος τιμής στον ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία και τη χειραφέτηση των λαών.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Σαρωνικού το γεγονός ότι επιλέχθηκε να είναι ένας από τους δήμους που έγιναν εκδηλώσεις για τον Τσάβες και κυρίως για μια τέτοια δράση που φέρει τον τίτλο «Φυτεύοντας ένα δένδρο για τον Τσάβες», ως πράξη αναγνώρισης του αγώνα του για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Ο Τσάβες ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα που σηματοδότησε την αλλαγή της Βενεζουέλας. Τα μηνύματα ειρήνης, επαναστατικής παρουσίας και ανατροπής κατεστημένων που έστελνε σε όλον τον κόσμο, οφείλουμε να τα κρατήσουμε ζωντανά και να τα έχουμε ως σημεία αναφοράς για το μέλλον. Τα μηνύματα αυτά πρέπει να μας εμπνέουν όλους και κυρίως τους λαούς που πλήττονται» δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Farid Fernández, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σαρωνικού για τα καλά του λόγια, τον Πρέσβη της Κούβας κ. Osvaldo Cobacho για την παρουσία του στην εκδήλωση αλλά και τον Διευθυντή, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού σχολείου Καλυβίων για τη συμμετοχή τους στη δράση, δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε ένα μνημείο της ιστορίας μας. Ο Πρόεδρος Τσάβες που άλλαξε τον δρόμο της ιστορίας μας, ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα που με τις ιδέες και τα μηνύματά του σημάδεψε τη Βενεζουέλα. Εμάς μας έπεσε ο κλήρος να συνεχίσουμε το έργο του» συνέχισε ο κ. Fernández. «Η σημερινή ημερομηνία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Βενεζουέλα, καθώς σαν σήμερα πριν 25 χρόνια χάθηκαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι σε διαδηλώσεις που στην ουσία αποτέλεσαν τις πρώτες αντιδράσεις κατά του Νομισματικού Ταμείου. Γι’ αυτό οφείλουμε να θυμόμαστε τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού, οφείλουμε να σώσουμε την αξιοπρέπεια του λαού μας και να δώσουμε στον κόσμο μηνύματα αξιών, όπως είναι η ειρήνη, η ελευθερία, η συνεργασία και πάνω απ’ όλα η αλληλεγγύη» είπε κλείνοντας ο πρέσβης της Βενεζουέλας και πρόσθεσε ότι «ανάμεσα στους Έλληνες έχουμε πολύ καλούς φίλους, γι’ αυτό φυτεύουμε ελιές εδώ για να θυμούνται και οι επόμενες γενιές την πορεία και το έργο του Ούγκο Τσάβες».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Πρέσβη της Κούβας κ. Osvaldo Cobacho, ο οποίος επισήμανε τη μεγάλη σημασία της εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο άνθρωπος που του αποδίδουμε τιμές σήμερα αγάπησε τη ζωή και κυρίως τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον αυτού εδώ του κόσμου. Αποδίδοντας φόρο τιμής στον Τσάβες, τιμούμε και τον ηρωικό λαό της Βενεζουέλας που ακόμα και σήμερα αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του».

Ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες:

  • του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Καλυβίων κ. Κυριάκου Λεμπέση, ο οποίος ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Βενεζουέλας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, τον Δήμο Σαρωνικού για την πρόσκληση που απηύθυνε στο σχολείο και τόνισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, προσανατολισμένο στην περιβαλλοντική ευαισθησία, ήταν αδύνατο να αρνηθεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια δράση που έχει ιστορική αλλά και περιβαλλοντική σημασία.
  • της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κας Κωνσταντίνας Μπουλαμάτση, η οποία αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για όλους μέσα από τέτοιες δράσεις να δείχνουμε σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με τους μικρούς μαθητές του σχολείου, 70 παιδιά συνολικά από την Δ΄ και Στ΄ τάξη, οι οποίοι τραγούδησαν δύο τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών, το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και το «Η μπαλάντα του Ούρι» του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου, προκαλώντας συγκίνηση στους παραβρισκόμενους.

Αμέσως μετά ο Πρέσβης της Βενεζουέλας με τον Δήμαρχο Σαρωνικού φύτεψαν την αγριελιά προς τιμή του Κομαντάντε Τσάβες και οι μικροί μαθητές τις υπόλοιπες 17 ελιές δίνοντας νέα πνοή στην πλατεία Γιαννικόπουλου.

Magical Snap - 2014.03.02 02.54 - 003

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york