Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Καθορίστηκαν οι ζώνες προστασίας των αρχαιολογικών χώρων της Βουλιαγμένης

Magical Snap - 2014.01.23 22.51 - 004

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την κήρυξη αρχαιολογικών χώρων (ΦΕΚ 350 Α.Α.Π. / 4-10-2013) και για τον καθορισμό ζωνών Α΄ απολύτου προστασίας (Φ.Ε.Κ. 402 Α.Α.Π. / 13-11-2013), στη Βουλιαγμένη, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.
Είναι μια θετική εξέλιξη που ενισχύει παράλληλα την ήδη διατυπωμένη θέση του Δήμου, η οποία καταγράφεται σε πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην προσπάθεια του να αποτρέψει την τσιμεντοποίηση της περιοχής, με αφορμή το σχέδιο πώλησης της έκτασης του Αστέρα από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και την προώθηση ΕΣΧΑΔΑ που επιτρέπει ουσιαστικά στους επενδυτές να κτίσουν μια νέα πόλη, στην έκταση αυτή. 
Πώς επετεύχθη ο στόχος
Η επίτευξη του στόχου να κηρυχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι και να θεσμοθετηθούν ζώνες Α΄ απολύτου προστασίας στη Βουλιαγμένη, ήταν αποτέλεσμα της συστηματικής προετοιμασίας και διεκδίκησης από πλευράς Δημάρχου Σ. Πανά, σε συνεργασία με τον ιστορικό, φιλόλογο, αρχαιολόγο και εμπειρογνώμονα του Δήμου σε θέματα αρχαιοτήτων κ. Χ. Διονυσόπουλο. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με την 174/ 11-06-2013 ομόφωνη απόφαση του, ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού να κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος η μεγαλύτερη έκταση της Βουλιαγμένης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york