Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ξεκόλλησε η διαδικασία για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας μετά από παρέμβαση του Βασίλη Οικονόμου

|

Σε απάντηση της Ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 1963/25.09.13) του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με το κτιριακό πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μας απάντησε ότι αρμόδια για τη σχολική στέγη είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τις Οικείες Περιφέρειες και ότι η εποπτεία της Ο.Σ.Κ Α.Ε έχει μεταφερθεί στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μας γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία από το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας και θα μας ενημερώσουν μόλις λάβουν την σχετική απάντηση. Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μας ενημέρωσε ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων προκήρυξε δημόσιο διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια με τίτλο « Σχολικές Μονάδες Ελαφράς Λυόμενης Προκατασκευής» αλλά λόγω ενστάσεων υπήρξε αναστολή της εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας. Έχει ήδη εκδοθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, η διαδικασία για την προμήθεια συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των αιθουσών στα Σχολεία για τα οποία έχουν υποβληθεί εμπεριστατωμένα αιτήματα.

Στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος έχουν υποβληθεί τα εξής αιτήματα για την εγκατάσταση δεκαεπτά (17) λυομένων αιθουσών:

-13 αίθουσες για τις ανάγκες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος

-4 αίθουσες για τις ανάγκες των 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αρτέμιδος (από 2 αίθουσες σε Γυμνάσιο και Λύκειο)

Τέλος ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες στον ΟΕΚ για ανέγερσηνέου Διδακτηρίου προκειμένου να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της Σχολικής Στέγης του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου,εκφράζει την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς τις απαραίτητες και κατάλληλες σχολικές αίθουσες . Οι διαδικασίες προχωράνε με μεγάλη καθυστέρηση, κανείς δεν ξέρει πότε θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των αιθουσών στα σχολεία για τα οποία έχουν υποβληθεί εμπεριστατωμένα αιτήματα. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αρνείται συστηματικά να παρέμβει και να ασκήσει πιέσεις ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα στη σχολική στέγη, η επίλυση των οποίων είναι προϋπόθεση για την ορθή και απρόσκοπτη εκπαιδευτική λειτουργία. Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόοδο όσον αφορά την διαδικασίαανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου στην Αρτέμιδα και δεσμεύεται να συνεχίσει να «ενοχλεί» τα αρμόδια Υπουργεία έως ότου αυτά προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york