Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τάσος Μπουντουβάς: Παρελάσεις - Αυτά γίνονται όταν παίρνονται αποφάσεις σκοπιμότητας που στερούνται λογικής - ¨Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα¨.

Στις 27-9-2012, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης με απόφασή του καθιέρωσε την ενιαία παρέλαση για τον εορτασμό των Εθνικών Γιορτών, για λόγους κοινωνικής συνείδησης των κατοίκων όπως έλεγε η εισήγηση.

Χώρος διεξαγωγής αποφασίστηκε να είναι η Λεωφόρος Ντραφίου. Γεωγραφικό κέντρο της ενιαίας πόλης έλεγαν.

Η απόφαση τότε, πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Εγώ είχα διαφωνήσει με την απόφαση αυτή γιατί πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, ώστε μπορούν να τις παρακολουθούν όχι μόνο οι συγγενείς των μαθητών αλλά και ο απλός κόσμος με την απαραίτητη λαμπρότητα που τους αρμόζει.

Πουθενά δεν επιλέγονται ερημικά σημεία για την διεξαγωγή των παρελάσεων.

Τότε, όσους διαφωνήσαμε με εκείνη την απόφαση, μας κατηγόρησαν ότι δεν συνεισφέραμε στην ενίσχυση της ενιαίας κοινωνικής συνείδησης και το κάναμε για τοπικιστικούς λόγους.

Λες και η ενιαία κοινωνική συνείδηση επιτυγχάνεται με το να κάνουν τις παρελάσεις στο ¨πουθενά¨ και όχι με πράξεις, ενέργειες και λειτουργίες ουσίας.

Η επιλογή του τόπου και η ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από τους στόχους τους.

Μπροστά στην αγανάκτηση του κόσμου και για ¨ευνόητους¨ λόγους, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 8-10-2013, οι ίδιοι (πλην ενός) ψήφισαν την κατάργηση της ενιαίας παρέλασης στη Λ. Ντραφίου και την διεξαγωγή τριών παρελάσεων, μία σε κάθε πόλη.

Αυτά γίνονται όταν παίρνονται αποφάσεις σκοπιμότητας που στερούνται λογικής.

¨Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα¨!

 

Υ.Γ ΤΟ ΠΑΛΛΗΝΗ PRESS ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗ Λ. ΝΤΡΑΦΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο κος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ.

(ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ...)

http://pallinipress.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1302.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york