Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτος στόχος η Αυτοδιοίκηση της διαφθοράς


Στον πρωταρχικό άξονα της καταγραφής των προβλημάτων και των σημείων υψηλού κινδύνου, μπήκαν οι ΟΤΑ (α΄ και β΄ βαθμού), μαζί με τους χώρους των δημοσίων έργων, της υγείας, και τις πολεοδομίες στην συνάντηση που είχε ο κ. Τέντες με την Τροϊκα.

Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε από ότι από τη σύσταση του θεσμού του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δηλαδή μέσα σε διάστημα τριών μηνών, έχει ξεκινήσει με επιτυχία το 70% των στόχων του εθνικού σχεδίου δράσης κατά της διαφθοράς του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γ. Σούρλα.

Οπως αναφέρθηκε, θα ξεκινήσει εντατικοποίηση και ενίσχυση των εσωτερικών ελέγχων που θα πραγματοποιούνται στοχευμένα, αφού έχει προηγηθεί η συγκέντρωση και μελέτη στοιχείων και οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται από στελέχη του ΣΔΟΕ ή και από μικτά κλιμάκια, δηλαδή κλιμάκια στελεχών του ΣΔΟΕ και της Οικονομικές Αστυνομίας.

Παρά τα όσα παρουσιάστηκαν, το κλιμάκιο της τρόικας επεσήμανε στον κ. Τέντε ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαφθορά για να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της εμπιστοσύνη» πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Τέντες στοχοποιώντας την Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να πιάσει τους στόχους του. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york