Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Δήμος Μαρκοπούλου: Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό (Μία κίνηση που πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους Δήμους)

Από http://pallinipress.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3550.html

Μια πρωτότυπη ιδέα για να υποστηριχθούν άτομα με κινητικά προβλήματα και να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι για περιβαλλοντικά θέμα υλοποιεί ο δήμος Μαρκοπούλου. Ο δήμος σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, στέκονται δίπλα στα παιδιά με κινητικά προβλήματα και καλούν τους κατοίκους, να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, συλλέγοντας όλα τα πλαστικά καπάκια, τα οποία μέχρι σήμερα, πετούσαν στον κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια όλων των ειδών, δίνεται η δυνατότητα, να χαριστούν στα παιδιά με κινητικά προβλήματα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Συγκεκριμένα, μαζεύουν πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Πρόκειται για μία κίνηση με διπλό όφελος, καθώς αφενός, γινόμαστε αρωγοί στην απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων για τα παιδιά που τα χρειάζονται και αφετέρου, κάνουμε ανακύκλωση και προστατεύουμε το περιβάλλον μας.

Τα συλλεχθέντα καπάκια, συγκεντρώνονται σε δύο σημεία, όπου υπάρχουν ειδικοί κάδοι και ειδικότερα:

Στην είσοδο του Δημαρχείου στο Μαρκόπουλο

Στο Δημοτικό Υποκατάστημα στο Πόρτο-Ράφτη.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york