Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, θα συμμετάσχει στη δράση Let’s Do it Greece 2013

252

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, θα συμμετάσχει στη δράση Let’s Do it Greece 2013, το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας Καθαρισμού Let’s Do it World, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε συντονιστική συνάντηση για την προώθηση του εθελοντισμού στo πλαίσιο του Let's Do it Greece. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής του Let's Do it Greece, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα περιβάλλοντος Κος Αντώνιος Γάκης, καθώς και Αντιδήμαρχοι αλλά και εκπρόσωποι των Δήμων Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Σπάτων – Αρτέμιδας, Μαραθώνος, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παλλήνης, Διονύσου & Παιανίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι 13 Δήμοι της Ανατολικής Αττικής συμμετέχουν στη Διεθνή Εθελοντικής Καμπάνιας Καθαρισμού Let’s Do it World.

Κατά τη συνάντηση, η οργανωτική ομάδα της δράσης παρουσίασε αναλυτικά το όραμα και τους στόχους της εθελοντικής εκστρατείας Let's Do it Greece καθώς επίσης, ανέλυσε τις διαδικασίες σχεδιασμού υλοποίησης της δράσης από τους συμμετέχοντες Δήμους, παρέχοντας τους αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές. Οι εκπρόσωποι των Δήμων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιλέγμενα σημεία που θα πραγματοποιηθεί η δράση στις 14 Απριλίου 2013 καθώς και να συζητήσουν εκτενώς με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Τo κίνημα Let’s Do it World, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη και την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών (http://www.letsdoitworld.org/country/greece)

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος “ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ”, μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, έφεραν την καμπάνια και στην Ελλάδα. Σκοπός δεν ήταν μόνο να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας, αλλά να διαδοθεί και το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοϋποστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η δράση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής, του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας, καθώς επίσης και την ενεργό συμβολή στη διάδοση του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα συμβάλλουμε στη δημιουργία προϋποθέσεων για μια καθαρή χώρα.

253

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york