Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Νεκτάριος Καλαντζής: Δεν ξεχνώ…και για αυτό δηλώνω παρών στην Αλλαγή

441 Παρακολουθώντας προσεκτικά το τελευταίο διάστημα τις μπουλντόζες που σκάβουν στο Γέρακα, είτε για τα όμβρια, είτε για την αποχέτευση, και τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί, παρατηρώ πόσο ‘’φτηνή’’ έχει γίνει η πολιτική και ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η λογική ενός δημάρχου που λέει, βγάλτε έξω τις μπουλντόζες στους δρόμους σε Γέρακα-Παλλήνη-Κάντζα-Ανθούσα να σκάβουν για να τις βλέπει ο κόσμος..Για να λέει ότι κάτι κάνουμε, αφού θεωρούν ορισμένοι, ότι οι πολίτες όταν τα βλέπουν αυτά, πείθονται, με αποτέλεσμα να κερδίζει η δημοτική αρχή  εντυπώσεις και χρόνο, εν όψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Μια λογική που είναι επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου.

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν ξεχνώ αυτά τα 2,5 χρόνια ότι δεν έχει μπει ούτε ένα τ.μ στο σχέδιο πόλης σε όλο το δήμο, δεν ξεχνώ τους πρόχειρους προϋπολογισμούς και τις αλόγιστες σπατάλες σε ενοικιάσεις ηχητικών, σε εκδηλώσεις με υπέρογκα κόστη (25.000 Κούλουμα, 1.700 ευρώ για κοπή Βασιλόπιτας, 2.000 ευρώ για εξέδρες, 8.000 ευρώ το χρόνο για κινητά τηλέφωνα και πολλά άλλα). Δεν ξεχνώ την αργομισθία του Συνηγόρου του Δημότη, που έγινε δημάρχου και τις αμοιβές στα νομικά πρόσωπα.
Δεν ξεχνώ την καθυστέρηση στο θέμα της Αποχέτευσης και τους πρόχειρους προϋπολογισμούς, δεν ξεχνώ τη ακύρωση της μελέτης για την αποχέτευση της Ανθούσας και την αχρηστία που έχει μπει το εκεί εξοπλισμένο κτίριο νεολαίας στην Ανθούσα που παραμένει κλειστό. Δεν ξεχνώ τα container στα σχολεία του Γέρακα, την εγκατάλειψη του 3ου Δημοτικού στο Σταυρό, του Βρεφονηπιακού σταθμού και την μη ολοκλήρωση του Καλλιτεχνικού Σχολείου, με τις συστεγάσεις του 2ου Λυκείου-3ου Γυμνασίου Γέρακα. Δεν ξεχνώ την έλλειψη Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα ένωνε όλες τις γειτονιές του Δήμου, με το Δημαρχείο και τα Ιατρεία.
Δεν ξεχνώ την εγκατάλειψη στα ΚΑΠΗ Παλλήνης και την ερήμωση του Ιστορικού κέντρου της πόλης. Δεν ξεχνώ το γκρέμισμα του παλαιού Δημαρχείου Παλλήνης, με την ανακατασκευή του να έχει τεχνικά και δομικά κενά, κοστίζοντας στους δημότες  της πόλης κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν ξεχνώ το κλείσιμο εδώ και δύο χρόνια του νέου κολυμβητηρίου Παλλήνης, δίπλα στο λόφο Έντισον, εξαιτίας της ανικανότητας λειτουργίας του από τη δημοτική αρχή.
Δεν ξεχνώ την εγκληματική αύξηση των δημοτικών τελών στην πόλη μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Δεν ξεχνώ την πλήρη εγκατάλειψη του δημοτικού Κοιμητηρίου στο Γέρακα και το πάρκο που δεν έγινε ποτέ στον Αγ. Δημήτριο. Δεν ξεχνώ την αδιαφορία του δημάρχου για το θέμα των πυλώνων υψηλής τάσης στο Γέρακα και το πρόβλημα που υπάρχει για την υγεία των δημοτών. Δεν ξεχνώ την εγκατάλειψη για την Κάντζα και τον Άγιο Νικόλαο και τη μη διεκδίκηση της Βίλας Καμπά. Δεν ξεχνώ της εγκατάλειψη των επιτυχημένων πολιτιστικών προγραμμάτων του πρώην δήμου Παλλήνης. Δεν ξεχνώ την κακοτεχνία της κεντρικής πλατείας Γέρακα και την εγκατάλειψη του μνημείου του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού. Δεν ξεχνώ την εγκατάλειψη και μη διεκδικητικότητα του λόφου Κεραίας στο Σταυρό, όπως και την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Γέρακα στο Γαργηττό.
Δεν ξεχνώ την πώληση του οικοπέδου στη Λ.Γέρακα που ήταν προορισμένο για σταθμό Μετρό στο Γέρακα, από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη και την πλήρη αδιαφορία του δήμου για αυτό το θέμα. Δεν ξεχνώ τη μη δημιουργία πεζογέφυρας στη Λ. Μαραθώνος για την ασφαλή διάβαση των μαθητών της πόλης. Δεν ξεχνώ τις 150.000 ευρώ για ένα τοιχίο αντιστήριξης στο Γέρακα και τις 30.000 ευρώ για δημιουργία parking με κυβόλιθους, έξω από το κτίριο των Ιεχωβάδων στο Γέρακα. Δεν ξεχνώ τη λανθασμένη κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στο Γέρακα και τη κακή και αργοπορημένη διαχείριση του δημάρχου στο θέμα της REDS για το τρίγωνο Καμπά στην Κάντζα, με αποτέλεσμα την δέσμευση ενός μεγάλου ποσού του δήμου. Δεν ξεχνώ την κακοδιαχείριση που έγινε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή, με τις πολιτικές ευθύνες να είναι μεγάλες, σχετιζόμενες και με την υπό έρευνα, νέα οικονομική ατασθαλία στο ταμείο του δήμου Παλλήνης. Δεν ξεχνώ που ουδείς δε γνωρίζει έως σήμερα, πόσα χρήματα λείπουν παρανόμως από τα ταμεία του δήμου και ποιοι ευθύνονται για αυτό.

Η ενασχόλησή μου με το δήμο Παλλήνης τα τελευταία 2,5 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και από τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ., αλλά και η αδέσμευτη πορεία μου, έκανε όλα τα παραπάνω θέματα να τα δημοσιοποιώ και να τα κάνω γνωστά στους συμπολίτες μου στο δήμο Παλλήνης, είτε μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, είτε μέσω του Τύπου.

Και επειδή πιστεύω ότι το κατεστημένο της πόλης μας που θέλει να την πάει πίσω, κάνοντας έργα βιτρίνας και όχι ανάπτυξης, έχει ημερομηνία λήξης, δηλώνω απερίφραστα ότι θα συνεχίσω να μάχομαι από το ρόλο του δημοτικού συμβούλου για την τρέχουσα τετραετία, όπως εξελέγη από την λαϊκή ετυμηγορία και δεσμεύομαι με συμβόλαιο τιμής με την ίδια την κοινωνία του Γέρακα, της Παλλήνης, της Ανθούσας και της Κάντζας, να συνεχίσω να μάχομαι για την Αλλαγή στον τόπο μου, μαζί με νέους ανθρώπους, για μια νέα πόλη, περισσότερο ανθρώπινη, που θα κοιτάζει μόνο στο μέλλον, αφήνοντας πίσω για πάντα το παρελθόν, κρατώντας τα καλά και αποβάλλοντας τα άσχημα που απετέλεσαν τροχοπέδη ανάπτυξης για το δήμο Παλλήνης.

Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι, με κοινή βάση την αγάπη μας για τον τόπο, μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια νέα πόλη, με όλους εμάς συμμέτοχους σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

*Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york