Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔIOIKHTIKO ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ TΗΣ ΚΔΕΜ ΣΤΙΣ 12.03.2013‏

160

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Κ.Δ.Ε.Μ. ΤΗΣ 12ης Μαρτίου 2013

Επί των ακόλουθων θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δ.Σ, οι θέσεις μας ήταν οι εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη Απόφασης για παραχώρηση κινηματογράφου «Άρτεμις» και Θεάτρου Σάρας:

Δηλώσαμε πως δεν μπορούμε να ψηφίσουμε καμία παραχώρηση του κινηματογράφου «Άρτεμις», έως ότου μας κοινοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες για τη λειτουργία του και να έχουμε τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων αρχών, ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις για την ασφάλεια της χρήσης του χώρου.

Αντιθέτως, εγκρίναμε την παραχώρηση του Θεάτρου Σάρας.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για έγκριση δαπάνης διαφήμισης της επιχείρησης:

Καταψηφίσαμε την δαπάνη της διαφήμισης στην τοπική εφημερίδα «FREENEWS», επειδή αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση του Δ.Σ. και κατατίθεται εκ των υστέρων στο Δ.Σ για έγκριση.

Σχετικά με την καταχώρηση διαφήμισης στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» εκ ποσού 1.845 € (συν 20% αγγελιόσημο, συν 23% Φ.Π.Α), θεωρήσαμε ότι είναι σε βάρος των συμφερόντων της επιχείρησης και δεν πρέπει να γίνει. Αντ’ αυτής δηλώσαμε πως υπάρχουν πάρα πολλές εφημερίδες που κυκλοφορούν σε όλη την Νοτιοανατολική Αττική, στις οποίες η διαφήμιση θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ασύγκριτα φθηνότερη. Επιπλέον, προτείναμε να αξιοποιηθεί η διαδικτυακή προβολή, μιας και υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες που φιλοξενούν τα Δελτία Τύπου δωρεάν. Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε την εισήγηση.

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για σύμβαση με τεχνικό ασφαλείας:

Αναγνωρίσαμε πως υπάρχει νομική υποχρέωση της εταιρείας να διαθέτει τεχνικό ασφαλείας. Επ’ αυτού, προτείναμε να συνταχθεί ένας κατάλογος με όλους τους απασχολούμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας με την εταιρεία, καθώς και τις αντίστοιχες ειδικότητες, ώστε να υπολογιστεί σε πόσες εργατοώρες τεχνικού ασφαλείας το χρόνο αντιστοιχούν και ακολούθως να ζητηθούν προσφορές με δημόσια ανακοίνωση, είτε από ΕΞΥΠ (ειδικές προς τούτο εταιρείες), είτε από πιστοποιημένους Τεχνικούς Ασφαλείας.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για ίδρυση Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Κ.Δ.Ε.Μ.:

Θεωρήσαμε την ίδρυση Γραφείου Τύπου, αποκλειστικά για την Κ.Δ.Ε.Μ, ως υπερβολική πολυτέλεια και εκτός αυτού ότι δεν εξυπηρετεί καμία ουσιαστική ανάγκη της εταιρείας. Έτσι κι αλλιώς και στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί, η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί το Γραφείο Τύπου του Δήμου. Αν παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία επιμείνει, θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί διεξοδικά το πλαίσιο και η περιγραφή λειτουργίας του, προκειμένου να πειστούμε για τα οφέλη που θα προκύψουν για την εταιρεία. Θεωρήσαμε αυτονόητο ότι η στελέχωσή του (αν εν τέλει αποφασισθεί η δημιουργία του) ότι πρέπει να γίνει με νόμιμες διαδικασίες και όχι με σκοπό να «βολευτεί» κάποιος ημέτερος.

Ο Πρόεδρος όμως την ίδια στιγμή, παρουσίασε δυο συγκεκριμένες προσφορές, τις οποίες ο ίδιος φρόντισε να πάρει από τους ενδιαφερομένους, η μια μάλιστα από άτομο που ήδη απασχολείται στο Γραφείο Τύπου του Δήμου και το οποίο «μειοδότησε» με την απίστευτη τιμή των 1.450€ μηνιαίως πλέον ΦΠΑ. Θεωρήσαμε την προσφορά εξωφρενικά υψηλή για τις ανάγκες της επιχείρησης, καθώς και τη μεθόδευση του Προέδρου ως απαράδεκτη. Για πολλοστή φορά φέρνει το Δ.Σ. της εταιρείας προ τετελεσμένου γεγονότος, ακολουθώντας αδιαφανείς μεθόδους και περιφρονώντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον Πρόεδρο δεν έλαβε καμία δημοσιότητα, δεν προσδιορίστηκαν απαιτήσεις προσόντων για τη θέση και γενικότερα δεν συμφωνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας. Κατά τη γνώμη μας η ενέργεια είναι παράνομη, αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών προσλήψεων, γι’ αυτό και την καταψηφίσαμε. Τονίσαμε δε πως επιφυλασσόμαστε για τη νόμιμη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας, έναντι των παράνομων ενεργειών του Προέδρου κ. Ρούση.

Θέμα 5ο Λήψη απόφασης για έγκριση δαπάνης αποκριάτικης εκδήλωσης:

Θεωρούμε ως αυτονόητο, πως η εταιρεία οφείλει να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις εκπληρώνοντας τον κοινωφελή της σκοπό.

Θεωρούμε όμως απαράδεκτο το Δ.Σ. να ενημερώνεται από τον Τύπο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, για τις οποίες ποτέ δεν του ζητήθηκε η άποψη, ούτε να γνωρίζει με ποιά κριτήρια, ποιοτικά και οικονομικά, επιλέχτηκαν αυτές και όχι κάποιες άλλες και να του ζητείται εκ των υστέρων να εγκρίνει απλώς τη δαπάνη.

Συνεπώς, καταδικάσαμε την συγκεκριμένη πρακτική και μεθόδευση (που πλέον γίνεται συστηματικά), την οποία εφαρμόζει η πλειοψηφία και καταψηφίσαμε την εισήγηση.

Πόρτο Ράφτη, 20/03/2013

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.dynami-elpidas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york