Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Διόνυσος, στην Πυρά, στην Πυρά!

170 Αν κάποιοι από τους σημερινούς ηγετικούς παράγοντες του Διονύσου, ένθεν κακείθεν, ζούσαν στο Μεσαίωνα ευχαρίστως θα αναφωνούσαν για τις ενοχλητικές φωνές-στην Πυρά, στην Πυρά!

Ευτυχώς που δεν ζούμε στην περίοδο εκείνη. Όμως ο σκοταδισμός και αναχρονισμός με σύγχρονο μανδύα επιβιώνει ως τις μέρες μας και είναι πανταχού παρών.

Όσοι παρακολουθούν στοιχειωδώς το δημοτικό σκηνικό του Διονύσου, θα έχουν διαπιστώσει ότι τα 2 τελευταία χρόνια είχα το θάρρος να παρεμβαίνω στις εξελίξεις με επώνυμα κείμενα. Και πάντα να τοποθετούμαι με πολιτικές θέσεις και απόψεις. Το ίδιο πράττω και μετά την αποχώρηση μου από την Συμμαχία για τον Πολίτη.

Τι εισέπραξα μετά τις τελευταίες εξελίξεις από διάφορους κύκλους, οπαδούς κατά τα άλλα του λεγόμενου «πολιτικού πολιτισμού» ;

15.02.2013

(http://www.thessi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12366:2013-02-15-12-09-35&catid=233:2012-05-29-06-24-49&Itemid=1092)

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, με αφορμή mails που εστάλησαν από στέλεχος δημοτικής παράταξης σε Σχολεία και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατανοούμε την αγωνία κάθε μέλους αντιπολιτευτικής παράταξης να θέλει να επιβεβαιώσει τον ρόλο του, ωστόσο αυτό που έπραξε γνωστό στέλεχος παράταξης της μειοψηφίας, θεωρούμε ότι έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα.

Η αποστολή mails σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις Σχολείων του Δήμου μας αλλά και σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στα οποία περιέχονταν προπαγανδιστικές απόψεις και έντονη κινδυνολογία κάνοντας λόγω για απρόβλεπτες συνέπειες στον Δήμο μας, λόγω και της μη ψήφισης του προϋπολογισμού, ως πράξη, ήταν τουλάχιστον άστοχη...

Με την ενέργειά του αυτή προκάλεσε αδικαιολόγητη αναστάτωση σε διευθυντές Σχολείων και γονείς οι οποίοι επικοινώνησαν τόσο μαζί μου, όσο  και με μέλη των προεδρείων των σχολικών επιτροπών, για να μας μεταφέρουν την αγωνία τους και να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει κι αν ελλοχεύει κίνδυνος διατάραξης της ομαλής χρηματοδότησης των Σχολείων τους για την θέρμανση των μαθητών, κ.ά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν λειτούργησε κατ’ εντολή ή σε γνώση της παράταξής του, όταν προέβη σ’ αυτή την πράξη.

Η παράταξη στην οποία ανήκει, μπορεί να μην ενέκρινε την τροποποίηση του προϋπολογισμού στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ωστόσο έχει δείξει διαφορετικά δείγματα γραφής στην μέχρι σήμερα διαδρομή της και αυτό είναι κάτι που έχει αναγνωριστεί απ’ όλους μας.

Θεωρούμε αυτονόητη απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας, την καταδίκη ανάλογων πράξεων απ’ όπου κι αν προέρχονται, διότι ο χώρος της εκπαίδευσης, δεν μπορεί επουδενί να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή μικροπολιτικής.

Με την ευκαιρία θέλω να διαβεβαιώσω τους διευθυντές όλων των Σχολείων του Δήμου μας, τους γονείς και κηδεμόνες αλλά και τους μαθητές, ότι σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα και τους καλώ να κλείσουν τα αφτιά τους σε κάθε διαφορετική ‘πληροφορία’».

Έναν μήνα μετά (20.03.2013):

http://symmaxiagiatonpoliti.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9338.html

Συνεργάτης, Σύμβουλος, Φίλος

Άγιος Στέφανος 20/03/2013

Βασικό προσόν ενός συνεργάτη είναι να έχει διαχρονικά σταθερά τις ίδιες θέσεις και απόψεις.

Ένας σύμβουλος, εάν είναι ικανός, θα πρέπει να λέει ελεύθερα τα πιστεύω του και να έχει το θάρρος σε περίπτωση διαφωνίας του, να την εκφράζει «φωνακτά» και «καθαρά» μπροστά σε όλους και όχι να κρύβεται πίσω από ανώνυμες καταχωρήσεις σε γελοία blogs.

Ένας υπεύθυνος τύπου, στην περίπτωση που φεύγει από τη θέση του, δεν μπορεί και δε δικαιούνται να χρησιμοποιεί, για δικούς του σκοπούς ή για τους στόχους των νέων του αφεντικών – συνεργατών του τις πληροφορίες, τα αρχεία και τους δρόμους επικοινωνίας που του «άνοιξαν» άλλοι που τώρα έπαψε να υπηρετεί και συνεργάζεται.

Ένας φίλος τιμά την εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει, δε λειτουργεί προβοκατόρικα, δίνοντας στη δημοσιότητα ορισμένες παραγράφους από πολυσέλιδα κείμενα που του εμπιστεύτηκαν διαστρεβλώνοντας αλήθειες. Δυστυχώς για αυτόν η εποχή «Μπελογιάννη» έχει περάσει και οι μέθοδοί της έχουν καταδικαστεί ακόμα και από τους θαυμαστές της.

Βέβαια για να κάνεις όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα χρειάζεται πολιτικό και ηθικό σθένος, σταθερές απόψεις και όχι πολιτικό «αριβισμό» και κομματικές «ακροβασίες».

Δυστυχώς στην εποχή μας είναι δύσκολο να αναγνωρίζεις τι είναι καλό και τι κακό και είναι της «μόδας» όποιος επιδεικνύει υπέρτατο θράσος αλλά και αγνωμοσύνη.

Ο «Εφιάλτης», αλλά και ο «Ιούδας» διαχρονικά υπήρξαν «πρότυπα» στη ζωής για κάποιους (αλλά μη ξεχνούν το τραγικό τους τέλος) ενώ αντίθετα ο «Δάμων και ο Φιντίας» ο «Αχιλλέας και ο Πάτροκλος» ξεπερασμένα παραδείγματα !!!!

Όλα τα παραπάνω που περιγράφονται αγγίζουν τη σφαίρα της φαντασίας αφού τίποτα από αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν σήμερα και δεν αγγίζουν τον κοντινό μας περίγυρο.

Οι «Συνεργάτες, Σύμβουλοι και Φίλοι» θυμούνται και δε σταματάνε «ενυπόγραφα» να θυμίζουν ότι:

1. Στις 2/11/2010 και στο κεφάλαιο «Διαφάνεια» σε δημόσια ομιλία τονιζότανε:

o "Τι ακριβώς απαντούν για την παραποίηση στοιχείων σε έγγραφα;"

o "Πως θα αντιμετωπίσουν στις παράνομες προσλήψεις, σύμφωνα την έκθεση των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης;"

o "Τι έγινε με τις διαφημιστικές πινακίδες, που στήθηκαν μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίου Στεφάνου."

2. Από τις αρχές του 2011 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμμαχίας, κατ΄ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση έβαζαν επιτακτικά τα θέματα διαφάνειας και των διάφορων πολιτικών και οικονομικών ατασθαλιών της παρούσας δημοτικής αρχής και του δημάρχου (οι όψιμοι «επαναστάτες» γρήγορα τα ξέχασαν; Εμείς όμως τα υποστηρίξαμε επώνυμα στα θεσμικά όργανα του Δήμου).

3. Τις παράνομες και παράτυπες προσλήψεις εποχιακού και «επί συμβάσει» προσωπικού.

4. Μια σειρά πολιτικών θεμάτων και θεμάτων λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Είναι βέβαια περίεργο και άξιο μελέτης να δούμε τι θέσεις θα έχουν όλοι αυτοί όταν η πολιτική τους κλεψύδρα θα αδειάσει. Ετερόφωτα σώματα ήταν και είναι.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου πάνω στο γραφείο του είχε το σλόγκαν: «Κανένας δεν είναι περισσότερο αγνώμονας από αυτό που έχει ευεργετηθεί». Ξεπερασμένο γνωμικό ή μήπως όχι; Ισχύει και σήμερα;

Παναγιώτης Βορριάς

(χωρίς βαρύγδουπους τίτλους)

Υ.Γ. Με το κείμενό μου αυτό σας δίνω τροφή να βυσσοδομήσετε στα blogs σας. Είναι ευκαιρία να το κάνετε. Τουλάχιστον τώρα έχετε λόγο.

Και για την αντιγραφή

Παναγιώτης Μ. Σταθόπουλος

Σύμβουλος Επικοινωνίας

22.03.2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york