Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«Τρομοκρατημένοι» οι δημόσιοι υπάλληλοι ελέω Μανιτάκη και επίορκων

|

pallinipress099 Η αδιαπραγμάτευτη επιταγή του Μνημονίου για τοποθέτηση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα εντός του 2013, από τους οποίους οι μισοί κιόλας από το α’ εξάμηνο, η απόρριψη από πλευράς των εκπροσώπων της Τρόικα στην Ελλάδα, του «σχεδίου Μανιτάκη», κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους, και τα μηνύματα από την Ουάσινγκτον, που κάνουν λόγο για απροθυμία απόλυσης των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων από πλευράς της Ελληνικής Κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά ξεκαθαρίζουν το από καιρό «θολό τοπίο» στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων από τις αρχές του 2012 έως σήμερα, να έχει μειωθεί κατά 75.000 άτομα και με την δέσμευση για μείωση άλλων τόσων έως το 2016, οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξαιρέτως, κάθε άλλο παρά ασφαλείς νιώθουν.

Σχετικά με την πρόθεση, τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης και μάλιστα διά στόματος του ιδίου του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, για «εκδίωξη» των επίορκων, κοπανατζήδων και πλαστογράφων δημοσίων υπαλλήλων, όσο και του αρμοδίου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, μέχρι στιγμής, η «έξοδος» 2.200 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι ελέγχονται όχι μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και για σοβαρά ποινικά αδικήματα, φαντάζει ως αδύνατη.

Με όλα αυτά, το θέμα του «γιγάντιου» Δημοσίου τομέα φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων, με την Ελληνική Κυβέρνηση να καλείται να βρει λύση -κυρίως στο θέμα των επιόρκων- μέχρι την πρώτη βδομάδα του Απριλίου, ημερομηνία της εκ νέου έλευσης των επικεφαλής της Τρόικα στην Ελλάδα.

poli-politiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york