Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πλήρης εγκατάλειψη των αθλητικών συλλόγων από τη δημοτική αρχή Διονύσου

t092

Πλήρης εγκατάλειψη των αθλητικών συλλόγων

από τη δημοτική αρχή Διονύσου

Το νέο μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που καθιέρωσε το Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας του Δήμου Διονύσου. Τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν και διογκώθηκαν ακόμα περισσότερο από την ανεπάρκεια της παρούσας Δημοτικής αρχής στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στο σωστό σχεδιασμό και στην υλοποίηση των προεκλογικών της υποσχέσεων προς τα αθλητικά σωματεία του  Δήμου μας.

Οι τοπικοί άρχοντες, παρά τις εξαγγελίες τους, έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού τα περισσότερα, για να μην πούμε όλα,  από τα τοπικά αθλητικά σωματεία τα οποία αναμφισβήτητα προσφέρουν εδώ και χρόνια κοινωνικό έργο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση και την εξαφάνισή τους.

Αυτός είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής; Και εάν όχι, τότε πως εξηγούνται τα εξής:

1. Εξαιτίας πλημμελών χειρισμών της, χάθηκαν οι επιχορηγήσεις του 2011 και τίποτα δεν εξασφαλίζει αν θα δοθούν εκείνες του 2012.

2. Παντελής έλλειψη και αδιαφορία για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών λόγω της κακής κατάστασης των γηπέδων αλλά και την υγιεινή τους εξαιτίας της ανεπαρκούς υδραυλικής και ηλεκτρικής συντήρησης των αποδυτηρίων.

3. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, έστω με τη μορφή χορηγίας αθλητικού υλικού, εκ μέρους του ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ.

Όλα αυτά δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις μόνο στο έμψυχο υλικό των Αθλητικών Σωματείων και στην αγωνιστική τους πορεία αλλά επιβαρύνουν οικονομικά και τον ίδιο το Δήμο, αφού η πλημμελής συντήρηση των εγκαταστάσεων, τις οδηγεί σε ανεπανόρθωτες ζημιές και καταστροφή. Μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε το κόστος νέων κατασκευών.

Η κοροϊδία προς τα αθλητικά σωματεία δεν έχει προηγούμενο. Απλά πράγματα, που χρειάζονται μία τυπική διεκπεραίωση, στο Δήμο Διονύσου φαντάζουν ψιλά γράμματα και άλυτοι γρίφοι. Παρ' όλα αυτά, ενώ το επικοινωνιακό παιχνίδι ξέρουν να το παίζουν καλά, υστερούν απελπιστικά στην πραγματική επικοινωνία και επαφή με την  καθημερινότητα του Πολίτη.

Η δημοτική παράταξη Συμμαχία για τον Πολίτη έχει καταθέσει δημόσια μια δέσμη Προγραμματικών Δεσμεύσεων, που σήμερα αποκτούν ιδιαίτερη σπουδαιότητα, εξαιτίας των ανεπαρκειών της ασκούμενης δημοτικής πολιτικής:

· Οι αθλητικές εγκαταστάσεις κάθε Δημοτικής Κοινότητας αποδίδονται στη χρήση των πολιτών και των φορέων

· Διασύνδεση του σωματειακού αθλητισμού με τον Δήμο και σύνδεση του με τα σχολεία

· Δημιουργία ενός πλαισίου αρχών, με ανοιχτό μέτωπο στη βία και τη διαστροφή του «υπερεπαγγελματισμού»

· Οικονομική ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων και στήριξη της εθελοντικής προσπάθειας των Διοικητικών τους Συμβουλίων με υλικοτεχνική υποδομή, σωστή ιατρική φροντίδα κλπ.

23.05.2012 Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york