Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Στρίκος Κώστας: Φάσκει και αντιφάσκει ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κος Δημ. Καρκούλιας στη πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παλλήνης

«Φάσκει και αντιφάσκει ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κος Δημ. Καρκούλιας στη πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παλλήνης.

Συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων ερωτήσεων που του τέθηκαν ήταν και οι εξής:

-Πως σχολιάζετε τις προθέσεις της κυβέρνησης για επιστροφή των σχολικών βιβλίων στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς προκειμένου να επαναχρησιμοποιούνται από τους επόμενους μαθητές;

«Θεωρώ ότι μια τέτοια σκέψη είναι εντελώς λαθεμένη, παράλογη και απορριπτέα, και καλό θα ήταν η κυβέρνηση να επιζητήσει άλλους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων και όχι να δημιουργήσει πρόβλημα στους μαθητές».

-Πως θεωρείτε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των βανδαλισμών στα σχολεία της πόλης;

Αυτό είναι ένα αρνητικό κοινωνικό φαινόμενο το οποίο παρατηρείται δυστυχώς και στα σχολεία του Δήμου μας έστω και σε μικρό βαθμό . Εμείς ως Δήμος είμαστε ο φορέας που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αυτού του φαινομένου. Η αντιμετώπιση του εναπόκειται στην ίδια την κοινωνία στους ίδιους τους γονείς, στους δασκάλους, οι οποίοι πρέπει να επιμείνουν περισσότερο στην προσπάθεια να περάσουν στα παιδιά το μήνυμα ότι πρέπει να σέβονται την δημόσια περιουσία η οποία τους ανήκει. Είμαστε εντελώς αντίθετοι για επίλυση του ζητήματος με αστυνομικά μέτρα. Εξάλλου είναι αδύνατο να αστυνομεύσουμε πενήντα πέντε σχολικές μονάδες του Δήμου μας».

pallinipress020

Ο σύμβουλος της ΔΕ Γέρακα κύριος Κωνσταντίνος Στρίκος, εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για τις επιστροφές των βιβλίων στο τέλος της κάθε χρονιάς.

Και διερωτώμαι κε Αντιδήμαρχε όπως άλλωστε θα έκανε και κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος: τα βιβλία δεν υπάγονται στην δημόσια περιουσία; δεν τα έχουν ακριβοπληρώσει οι γονείς δηλαδή όλοι μας και κατ’ επέκταση οι μαθητές; Για ποια προβλήματα μαθητών αναφέρεστε; Απαγκιστρωθείτε από την στενή κομματική σκέψη και αφουγκραστείτε τα προβλήματα των καιρών.

Θα σας προέτρεπα μάλιστα να βγείτε από τα σύνορα μας και να πάτε μέχρι την γείτονα Τουρκία αλλά και τις Ευρωπαϊκές χώρες, να δείτε τα σχολεία τους και τον τρόπο συμπεριφοράς των μαθητών, οι οποίοι φορούν σχολική ενδυμασία (και δεν αναφέρομε σε ποδιές), οι οποίοι σέβονται τα σχολεία τους και ότι υπάρχει σε αυτά κάτι που δείχνει παιδία και όχι αναρχισμό και οπισθοδρόμηση.

Ξεκαθαρίστε την σκέψη σας και πείτε μας τι ακριβώς εννοείτε. Ταυτίζεστε με την πράξη καταστροφής των βιβλίων ή απλά την προσπερνάτε;

Σεβόμενος τις σπουδές σας και τα δεκάδες βιβλία που διαβάσατε απλά αναρωτιέμαι αν εσείς τα χαλάσατε;

Στην θέση σας πάντως θα απαντούσα θετικά στην πρόταση αυτή του Υπουργείου πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, επιβραβεύοντας ως Δήμος τους συνεπέστερους μαθητές, ευαισθητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους με σκοπό να βοηθήσω την κοινωνία και την οικονομία μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

ΣΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΡΑΚΑ».

http://pallinipress.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york