Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

7.000 ευρώ για μια λακκούβα στην Παιανίας – Μαρκοπούλου!

atixima_motosikleta 

Μπορεί στη χώρα μας να μην είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες δικαστικές αποφάσεις, η συγκεκριμένη όμως αποτελεί παράδειγμα για να κατανοήσει η αυτοδιοίκηση τις ευθύνες που έχει έναντι των πολιτών.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2003, όταν ένας μοτοσικλετιστής ο οποίος κινείτο στη Λεωφόρο Παιανίας Μαρκόπουλου και συγκεκριμένα στο ύψος του νεκροταφείου Μαρκόπουλου, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα όχι μόνο να συρθεί στο οδόστρωμα για αρκετά μέτρα αλλά και να καταλήξει στο αντίθετο ρεύμα όπου παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο άνθρωπος διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Αθήνας όμως πέρασε έναν μαραθώνιο για την αποκατάσταση της υγείας του ενώ ακόμη και σήμερα εκφράζονται φόβοι ότι θα παραμείνει για όλη τη ζωή του με μερική αναπηρία.

Πού οφειλόταν όμως το ατύχημα; Σε καθίζηση που είχε υποστεί το οδόστρωμα αλλά και σε σαμαράκια που είχαν δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο και έκαναν τον μοτοσικλετιστή να χάσει τον έλεγχο της μηχανής του.

Για την κακή κατάσταση του δρόμου λοιπόν η Δικαιοσύνη απεφάνθη – ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια βέβαια – ότι την ευθύνη έφεραν οι τεχνικές υπηρεσίες της τότε Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και νυν Περιφέρειας Αττικής οι οποίες όφειλαν να παρακολουθούν την κατάσταση του οδοστρώματος και να παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Παράλληλα όμως έπρεπε να λαμβάνουν και προληπτικά μέτρα κατόπιν τακτικών ελέγχων και να τοποθετούν προειδοποιητικές πινακίδες σε περίπτωση κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Με βάση το σκεπτικό αυτό το δικαστήριο επιδίκασε στον οδηγό το ποσό των 7.000 ευρώ για την ηθική, ψυχική και σωματική βλάβη που υπέστη και για τα επιπλέον έξοδα που αναγκάστηκε να υποβληθεί λόγω του ατυχήματος δηλαδή φυσιοθεραπείες και δαπάνη τριών ευρώ ημερησίως για εμπλουτισμό της τροφής του προς ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας του.

via

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york