Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες ευρώ πλήρωνε ο δήμος Σαρωνικού, επί 2 δεκαετίες, για τέλη κυκλοφορίας εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων

Ανάβυσσος 3/3/2013

Προς:

Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Κοιν:

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Χιλιάδες ευρώ πλήρωνε ο δήμος Σαρωνικού, επί δύο (2) δεκαετίες, για τέλη κυκλοφορίας εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων

Μήπως χρεωνόντουσαν και καύσιμα στα εγκαταλειμμένα οχήματα; Ρωτάει η αντιπολίτευση.
Αναπάντητο αφήνει το ερώτημα ο ΣΥΡΙΖΕΟΣ δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Αποκαλυπτική ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 20ης Φεβρουαρίου, που αφορούσε τα «απολεσθέντα» οχήματα του δήμου Σαρωνικού. Η συζήτηση προκλήθηκε μετά από ερώτηση που κατέθεσε προ ημερήσιας διάταξης η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα Χριστίνα Χριστοφάκη. Η δημοτική σύμβουλος, είχε καταθέσει έγγραφη ερώτηση προς το δήμαρχο από τα μέσα του Ιανουαρίου για το θέμα αυτό, αλλά όπως αποδείχτηκε ο κ. Φιλίππου δεν είχε πρόθεση να απαντήσει, προσπαθώντας να αποφύγει την συζήτηση ενός καυτού θέματος.

Όπως έχουμε δημοσιεύσει στο Διαδικτυακό Ημερολόγιο στις 17/1/2012, με τίτλο «Άκρως περίεργη, δήλωση κλοπής οχημάτων, από το δήμο Σαρωνικού», στέλεχος του δήμου, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Αδάμης, είχε καταθέσει στην Ασφάλεια του Α.Τ. Καλυβίων, δήλωση απώλειας 20 οχημάτων του δήμου (κατ΄ άλλους 25), τα οποία είχαν απολεσθεί την τελευταία εικοσαετία (20 χρόνια)!.

Η δήλωση ήταν όντως περίεργη και χρειάστηκε η ερώτηση της κας Χριστοφάκη για να αποκαλυφθεί μέρος της αλήθειας, διά στόματος του δημάρχου, ο οποίος κατ΄ αρχήν προσπάθησε να ρίξει το μπαλάκι της απάντησης στον κ. Αδάμη.

Ο κ. Αδάμης, με εμφανέστατη δυσφορία, πήρε το λόγο και είπε: «Έχει γίνει ένα λάθος, κακώς έχει διαρρεύσει ότι τα αυτοκίνητα είναι εικοσιπέντε τα οχήματα, είναι έντεκα». Στη συνέχεια είπε επί λέξει: «Είναι ένα τυπικό πράγμα, εγώ το έκανα, μια δήλωση, είναι διαλυμένα και κατεστραμμένα και δεν υπάρχουν στοιχεία πια και ούτε πινακίδες και είναι ένα τυπικό πράγμα για να πάνε για απόσυρση».

Ο δήμαρχος δεν θεώρησε ικανοποιητικές και πιστικιές τις διευκρινίσει του κ. Αδάμη και ανέλαβε να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις, ότι δηλαδή πρόκειται για οχήματα του πρώην δήμου Καλυβίων, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί την τελευταία εικοσαετία και είχαν αχρηστευθεί. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν έχουν κλαπεί και βρίσκονται στην κατοχή του δήμου, επιδεικνύοντας και το κινητό του στο οποίο υπάρχουν φωτογραφίες τους. Προετοιμασμένος για την ερώτηση ο δήμαρχος, είχε σπεύσει να τα φωτογραφίσει.\

Όμως, όπως ο ίδιος είπε, για τα οχήματα αυτά, δεν είχαν κατατεθεί οι πινακίδες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο, στη διάρκεια της εικοσαετίας, να πληρώνει ο δήμος τέλη κυκλοφορίας!!! Επί μια εικοσαετία δηλαδή, ο δήμαρχος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες του δήμου, δεν φρόντισαν να συντάξουν πρωτόκολλα καταστροφής και να αποσύρουν τα οχήματα αυτά, συνεχίζοντας να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας.

Η αιτία που τους ανάγκασε να τεθούν τελικά σε κινητοποίηση, για να αποσυρθούν τα οχήματα, ήταν προφανώς η απειλή της κυβέρνησης, να επιβάλει πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα, οπότε ο δήμος θα έπρεπε εκτός των τελών κυκλοφορίας που ήδη έχει καταβάλει και για το 2013, να πληρώσει και για την ασφάλισή τους!!!

Προκειμένου να αποφύγουν και αυτό το χαράτσι σε βάρος του δήμου, να δηλώσουν ψευδώς στην Ασφάλεια του Α.Τ. Καλυβίων «απώλεια» ή και κλοπή αυτών των οχημάτων, με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταλήξει στον Εισαγγελέα, ο οποίος είναι αρμόδιος να διερευνήσει ποιος «έκλεψε» τα οχήματα του δήμου.

Στην ερώτηση της κας Χριστίνας Χριστοφάκη, γιατί δεν συστάθηκε μία επιτροπή η οποία θα συνέτασσε ένα πρακτικό καταστροφής και απόσυρσης των οχημάτων, ο δήμαρχος είπε ότι «Έχετε δίκιο αυτό έπρεπε να κάνουμε. Αλλά μπορούμε να την συστήσουμε τώρα» και μάλιστα ευχαρίστησε για την υπόδειξη που του έγινε.

Απάντηση στο ερώτημα της αντιπολίτευσης, δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Καρακασίλης

Η κα Χριστοφάκη όμως ρώτησε και κάτι ακόμα: «Δικαιολογούσατε καύσιμα για τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα;», ερώτηση για την οποία δεν έλαβε καμία απάντηση.

Την απάντηση, σ΄ αυτή την ερώτηση, την έχει δώσει εγγράφως, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καρακασίλης, ο οποίος στην από 18/8/2010 καταγγελία του, προεκλογικώς, είχε αναφέρει ότι η χρέωση καυσίμων σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα προς όφελος τρίτων, ήταν πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000 €), μόνο για το 2009.

Ο Καρακασίλης, όταν έκανε την συγκεκριμένη καταγγελία, ήταν αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου και προφανώς γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια και ότι τα εγκαταλειμμένα οχήματα πλήρωναν τέλη κυκλοφορίας επί μια εικοσαετία, αλλά και ότι «χρεώνονταν καύσιμα γι΄ αυτά προς όφελος τρίτων». Από πλευράς δημάρχου δεν υπήρξε τότε καμία απολύτως αντίδραση.

Εφόσον λοιπόν έχει επιληφθεί ο Εισαγγελέας για την «κλοπή» των οχημάτων, νομίζουμε θα πρέπει να κληθεί ο κ. Καρακασίλης, να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις καταγγελίες του, γιατί είναι απόλυτα σχετικές.

Τέλος, η μη απόσυρση 11 κατεστραμμένων οχημάτων και η πληρωμή τελών κυκλοφορίας από τον δήμο, επί μία εικοσαετία, δηλαδή καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του δημάρχου κ. Πέτρου Φιλίππου στον δήμο Καλυβίων και Σαρωνικού, δεν στοιχειοθετεί άραγε παράβαση καθήκοντος; Και μήπως αυτά τα καταβληθέντα ποσά θα πρέπει να καταλογιστούν στους απολύτως υπεύθυνους;

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε την 02/03/2013 στον «Αττικός Παρατηρητής» http://attikosparatiritis.wordpress.com/ στις 14:45 και έχει αρχειοθετηθεί ως 5- Καλύβια, Αλαζονεία - Αυταρχισμός - Αμετροέπεια, Δήμος Σαρωνικού, Διαφθορά - Εγκληματικότητα.

image

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york