Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Διεκδικούμε ένα δωρεάν γεύμα από το Δήμο Κορωπίου για όλα τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

|

pallinipress047 Η Γραμματεία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μεσογείων-Λαυρεωτικής θεωρεί ότι το σημερινό φαινόμενό του υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας που συνδέεται με το γεγονός ότι για χιλιάδες οικογένειες με φτωχούς, άνεργους γονείς η προσπάθεια να διασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους αποτελεί έναν καθημερινό και απέραντο Γολγοθά.

Σε αυτά τα πλαίσια θεωρούμε ότι η πρόταση της Δημοτικής αρχής του Κορωπίου για την παροχή ενός δωρεάν γεύματος στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που το «έχουν ανάγκη» δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος. Οι ανάγκες σήμερα είναι μεγάλες και σίγουρα δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί να κληθούν να τις διερευνήσουν ωθούμενοι θέλοντας και μη να παίξουν το ρόλο του «ντετέκτιβ», του «ψυχολόγου» ή του «φοροτεχνικού» πάνω σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα. Καθώς μάλιστα η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών σήμερα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η εξασφάλιση ενός δωρεάν γεύματος από το Δήμο (π.χ γάλα και σάντουιτς) για όλα τα παιδιά των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Κορωπίου.

Η Γραμματεία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, το Σύλλογο δασκάλων, τους συλλόγους γονέων, την Ένωση και τους μαζικούς φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι και να διεκδικήσουν άμεσα από την Δημοτική Αρχή ένα κολατσιό για όλα τα παιδιά του Κορωπίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york