Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Μαρκοπούλου εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή!

088

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου. Από νωρίς το πρωί, πάνω από 250 φίλοι της Αιμοδοσίας έτρεξαν να δώσουν το παρών στη μεγάλη αυτή γιορτή, ενώ γύρω στους 180 θέλησαν και να προσφέρουν οικειοθελώς αίμα, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαρκοπούλου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, πως η Αιμοδοσία αποτελεί πάνω απ’ όλα, μία πράξη αλληλεγγύης και πολιτισμού!

Η αίθουσα ήταν γεμάτη ακόμα και με πλούσια εδέσματα, προσφορά των ίδιων των αιμοδοτών. Χαρακτηριστική ήταν η απογοήτευση των 40 περίπου εθελοντών αιμοδοτών, που για διάφορους λόγους, δεν επιτρεπόταν να δώσουν αίμα. Φαίνεται πως άπαξ και ξεκινήσει κάποιος να προσφέρει εθελοντικά, δύσκολα μπορεί να «απεξαρτηθεί»!

«Εξαιρετικά σημαντική ανθρώπινη πράξη αλληλεγγύης» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, κος Σωτήρης Μεθενίτης, την Αιμοδοσία, παρακινώντας να δώσουν αίμα ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας την επόμενη φορά. Ευχαρίστησε εκ καρδιάς το σύνολο των αιμοδοτών, τους ευχήθηκε υγεία και δήλωσε πως όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στέκεται στο πλάι τους, επικροτώντας το ανεκτίμητο έργο τους!

Ως ελάχιστη ανταπόδοση προς τους αιμοδότες, ο Δήμος Μαρκοπούλου, τους προσφέρει δωρεάν είσοδο στην Πλαζ Αυλακίου, καθώς επίσης και στο Κινηματοθέατρο «Άρτεμις» και τους παρακαλεί να έρθουν σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΔΕΜ κο Άγγελο Ρούση στο τηλέφωνο 6944518885 ή με τον Αντιπρόεδρο της ΚΔΕΜ κο Χρήστο Δρίτσα, στο τηλέφωνο 697-2277133, προκειμένου να εκδώσουν τη σχετική κάρτα.

Όπως πολύ σωστά τόνισε και η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Νίκη Σταθαρά – Κόλια, η Αιμοδοσία είναι ακίνδυνη, ανώδυνη και πράξη υπέρτατης αγάπης και προσφοράς για τους συνανθρώπους μας. Σεμνούς, ευγενείς και «μικρούς θεούς στη Γη», χαρακτήρισε τους ανθρώπους αυτούς που αγαπούν την Αιμοδοσία και που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα τελευταία αυτά 23 χρόνια, που λαμβάνει χώρα η εθελοντική Αιμοδοσία, στο Μαρκόπουλο.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 50 εθελοντικές Αιμοδοσίες και η Ομάδα των Εθελοντών Αιμοδοτών Μαρκοπούλου έχει βραβευθεί με το πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο για την άριστη χρήση του αίματος. Ουκ ολίγα είναι και τα βραβεία που έχουν απονεμηθεί και σε εθελοντές αιμοδότες ξεχωριστά, οι οποίοι διακρίνονται για την προσωπικότητα, την ανιδιοτέλεια και την ειλικρινή αγάπη τους για το συνάνθρωπο!

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν καταγεγραμμένα 820 μέλη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαρκοπούλου, εκ των οποίων τα 750 είναι ενεργά. Σύνθημά τους είναι: «Άπαξ αιμοδότης, για πάντα αιμοδότης».

Σημαντικό είναι πως τη διαχείριση του αίματος, αναλαμβάνει ο ίδιος ο εθελοντής αιμοδότης, που μέσω του Νοσοκομείου, μπορεί να το διαθέσει όπου εκείνος επιθυμεί, σε συγγενείς, φίλους ή και αγνώστους. Η Επιτροπή απλώς βοηθά τη διαδικασία διάθεσης, ελέγχοντας με αυστηρότητα και απόλυτο σεβασμό την πορεία του αίματος.

Η κα Κόλια ευχαρίστησε θερμά πάνω απ’ όλα τους αιμοδότες, καθώς επίσης το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και το προσωπικό από το Γενικό Κρατικό, που με πολλή αγάπη βοηθά στην πραγματοποίηση της Αιμοδοσίας.

Την όμορφη αυτή γιορτή, ολοκλήρωσε η κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί, απέκτησε και βιβλίο για «το Μαρκόπουλο των Μεσογείων», προσφορά του ίδιου του Δημάρχου.

Ακολουθούν τα ονόματα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαρκοπούλου:

Πρόεδρος: Σταθαρά – Κόλια Ανδρονίκη

Γραμματέας: Μωραϊτάκης Χαράλαμπος

Ταμείας: Γαρείου Μαργαρίτα του Δημητρίου

Τακτικά μέλη: Πράττα Αφροδίτη του Σταύρου

Μαγουλάς Χριστόφορος του Γεωργίου

Αναπληρωματική μέλη: Κλαουδάτος Βασίλειος του Σπυρίδωνος

Σουλιώτης Δημήτριος του Ιωάννου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, εύχεται ολόψυχα καλή δύναμη στους Εθελοντές Αιμοδότες και στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συνεχίσουν ακάθεκτοι, το σπουδαίο αυτό έργο τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york