Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αττική: Ξεκινούν έργα βιολογικού καθαρισμού

055 Είκοσι χρόνια μετά το πρώτο σχέδιο για τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα δίκτυα αποχέτευσης της Αττικής, αρχίζει να εμφανίζεται φως στο τούνελ για τους κατοίκους της περιοχής.
Επειτα από σχεδόν δύο χρόνια προσφυγών και καθυστερήσεων, εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για το βιολογικό καθαρισμό Κορωπίου – Παιανίας και το δίκτυο αποχέτευσης, ενώ προχωρά και ο βιολογικός της Ραφήνας.
Αλλά και στο δήμο Σαρωνικού τρέχουν για να προχωρήσουν το έργο κατασκευής δικτύου που θα συνδέεται με την Ψυττάλεια, ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ.
Εξακολουθούν, όμως, τα προβλήματα στο Θριάσιο, παρά το γεγονός πως έχει κατασκευαστεί ο βιολογικός και το μεγαλύτερο τμήμα των δικτύων αποχέτευσης.
Το 2003 παραδόθηκε η μελέτη που προέβλεπε τη δημιουργία τριών βιολογικών καθαρισμών: Στο αεροδρόμιο Σπάτων (κατασκευάστηκε και λειτουργεί, αλλά εξυπηρετεί μόνο το αεροδρόμιο), στα βόρεια Μεσόγεια (για εξυπηρέτηση Σπάτων και Ραφήνας) και στα κεντρικά Μεσόγεια (Παιανία – Κορωπί).
Το αρχικό σχέδιο ναυάγησε όταν οι κάτοικοι κέρδισαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για το βιολογικό της Ραφήνας. Τώρα η εικόνα αρχίζει να αλλάζει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york