Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΟΥ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΑΜΙΑΝΤΟΣ

044

Προς: Δήμο Σαρωνικού Αττικής

Υπόψη: Δημάρχου, κ. Πέτρου Φιλίππου

Κοινοποίηση: Δημοτικό Συμβούλιο

Σαρωνικός, 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΠ:  47

ΘΕΜΑ:  ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σε αντίθεση με το όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία, έχουν παρέλθει δέκα (10) ολόκληροι μήνες χωρίς να έχουμε λάβει απάντησή σας στις επιστολές μας με αρ.πρωτ. 6383/20-3-12  και  6926/28-3-12, σχετικές με την ύπαρξη αμιάντου στο δήμο μας.

Επειδή το πρόβλημα του αμιάντου (ειδικά εκείνου που βρίσκεται πεταμένος), είναι εξαιρετικά σοβαρό, μια και μπορεί να επιβαρύνει ανεπανόρθωτα  την υγεία των κατοίκων, το  ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ είναι αποφασισμένο να συμβάλλει, με όσες δυνάμεις διαθέτει, στην επίλυσή του.

Για το σκοπό αυτό ξεκινήσαμε την υλοποίηση της β΄φάσης της δράσης μας «STOP στον αμίαντο», (για την οποία σας είχαμε ενημερώσει με τη δεύτερη επιστολή μας), με την οποία  γίνεται εντοπισμός, καταγραφή, φωτογράφηση και σήμανση (με ειδικές πινακίδες) των σημείων όπου υπάρχουν πεταμένα φύλλα αμιάντου (ΕΛΛΕΝΙΤ).

Ήδη σε περιοχές του Λαγονησίου, από όπου ξεκινήσαμε τη δράση μας, εντοπίσαμε μέχρι στιγμής 11 σημεία, στα οποία συνολικά υπάρχουν γύρω στα 80-100τμ (σύμφωνα με δική μας εκτίμηση),  πεταμένα και σπασμένα φύλλα αμιάντου, είτε μόνα τους είτε μαζί με άλλα μπάζα.

Στη διάθεσή σας ο  κατάλογος με τα ακριβή στοιχεία των σημείων (διεύθυνση ή συντεταγμένες με τις αντίστοιχες ποσότητες).

Από εσάς ζητάμε να ενεργήσετε για την επίλυση του προβλήματος, με ενημέρωσή μας και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για τη διαχείριση του αμιάντου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία και περαιτέρω διευκρινήσεις.

Αναμένουμε την απάντησή σας, το αργότερο εντός της προθεσμίας που ο νόμος ορίζει.

Με εκτίμηση,

Για το  ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Χρήστος Λούλας

ΥΓ

Παρακαλούμε η επιστολή μας αυτή να διαβαστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σαρωνικός, 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΠ:  46

ΘΕΜΑ:  ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στα πλαίσια της λειτουργίας του Δικτύου Σαρωνικού, έχουμε συγκροτήσει ομάδες εργασίας με διάφορα αντικείμενα δράσης, μεταξύ των οποίων και η ομάδα «Π.Α.Σ.» (Προστασία Αδέσποτων Σαρωνικού), η οποία έχει στόχο να συμβάλλει στην προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων (και γενικότερα των ζώων συντροφιάς).

Ήδη, όπως ίσως γνωρίζετε, υλοποιούμε διάφορες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως: εκστρατεία για τις φόλες με διανομή 5.000 ενημερωτικών φυλλαδίων και καταγγελία στο ΑΤ Καλυβίων, καταγραφή και σήμανση με ειδικό περιλαίμιο των αδέσποτων, παροχή φαγητού/φαρμάκων σε αδέσποτα, προώθηση υιοθεσιών, κτλ.

Λαμβάνοντας υπόψη το νέο Νόμο (4039/12), σύμφωνα με τον οποίο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων είναι ο εκάστοτε δήμος και επειδή σαν Δίκτυο Σαρωνικού, είμαστε αποφασισμένοι  να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος, επιθυμούμε μία συνάντηση για να συζητήσουμε το θέμα, με σκοπό την εξεύρεση εφικτών και εφαρμόσιμων λύσεων, προς όφελος όλων.

Επειδή κάποιες παράμετροι του προβλήματος είναι ιδιαίτερα επείγουσες, αναμένουμε την απάντησή σας σε σύντομο χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε μέσα στα χρονικά όρια που ορίζει ο Νόμος.

Με εκτίμηση,

Για το  ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Προς:  Συνήγορο του Δημότη & της Επιχ/σης

Δήμου Σαρωνικού

Σαρωνικός, 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΠ:  48

ΘΕΜΑ:  ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αξιότιμε κ. Συνήγορε του Δημότη & της Επιχ/σης,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Σαρωνικού δεν τηρεί την υπάρχουσα νομοθεσία, όσον αφορά την υποχρέωσή του να απαντά εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος σε έγγραφα αιτήματα που λαμβάνει.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στις επιστολές μας με αρ.πρωτ. 6383/20-3-12  και  6926/28-3-12, σχετικές με την ύπαρξη αμιάντου στο δήμο μας.

Μέχρι σήμερα έχουν παρέλθει 10 μήνες, χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει και ανάλογες αποζημιώσεις σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών.

Παρακαλούμε να ερευνήσετε το θέμα και να μας ενημερώσετε (και ηλεκτρονικά) σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο[1].

Με εκτίμηση,

Για το  ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Χρήστος Λούλας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york