Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νεκτάριος Καλαντζής: Να διεκδικηθεί από τον δήμο Παλλήνης η άμεση κατασκευή πεζογέφυρας στη Λ. Μαραθώνος

_1_~3

Για άλλη μια φορά η απραξία και η αναλγησία της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Παλλήνης, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σχετικά με την μελλοντική ισόρροπη ανάπτυξη των τριών πόλεων του δήμου. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εγκρίνει τη διάθεση πίστωσης του ποσού των 11.000.000 ευρώ για κατασκευή πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, όπου ανάμεσα σε αυτούς δε συμπεριλαμβάνεται η λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του κέντρου της πόλης της Παλλήνης, στο σημείο των σχολείων (1ου Λυκείου κλπ) όπου θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα σημεία ολόκληρου του δήμου για πεζούς και ιδιαίτερα τους μαθητές των σχολείων.

Η κατασκευή των επτά νέων πεζογεφυρών που θα κατασκευαστούν έως το 2015 εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΄΄ Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας ΄΄ συμπεριλαμβάνει το επικίνδυνο γειτονικό σημείο στη θέση ΄΄Γελαδάκη΄΄ στον Σταυρό (στο ύψος της Αγίας Θέκλας στη Λ.Μεσογείων), καθώς και στο ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, αφήνοντας εκτός οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος σε Γέρακα και Παλλήνη! Η στρατηγική αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική Αρχή Παλλήνης, μέσω του δημάρχου, δημιουργεί ερωτήματα στους κατοίκους της περιοχής, καθώς η οποιαδήποτε μελλοντική διεκδίκηση πεζογέφυρας θα καταστεί αδύνατη, εφόσον δεν θα ενταχθεί σε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα με ΕΣΠΑ ή κάτι αντίστοιχο.

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη συζήτηση που είχε γίνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, με αφορμή ένα ατύχημα στο ύψος του 1ου Λυκείου της Παλλήνης στη Λ. Μαραθώνος, για την αναγκαιότητα κατασκευής πεζογέφυρας στο σημείο, για την επικινδυνότητα που υπάρχει για μαθητές και γονείς, αφού οι σχολικοί τροχονόμοι αποτελούν ημίμετρο και προσωρινή λύση στο ζήτημα. Η συζήτηση δυστυχώς για άλλη μια φορά κινήθηκε σε φιλολογικού χαρακτήρα προέκταση, αφού απουσίαζε η βούληση της Δημοτικής Αρχής για διεκδικητικότητα, που ενδεχομένως θα έφερνε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Και για άλλη μια φορά, ένα ακόμη ζήτημα αφέθηκε στις ΄΄καλένδες΄΄ των διοικούντων του δήμου Παλλήνης για το μέλλον, αφήνοντας γονείς και εκπαιδευτικούς ΄΄ξεκρέμαστους΄΄ για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Παρ΄όλες τις, κατά καιρούς, επιστολές των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Παλλήνης, εφόσον ο Δήμος δεν επιθυμεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω για την πόλη και την ασφάλεια των παιδιών της, οι όποιες προσπάθειες των γονέων δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

‘Ένα πιθανό και μελλοντικό δυστύχημα στο συγκεκριμένο σημείο της Λ. Μαραθώνος δεν πρέπει να γίνει η αφορμή για αλλαγή σκέψης στο άνοιγμα του θέματος για διεκδίκηση κατασκευής πεζογέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο, αφού ο ρόλος της Διοίκησης του Δήμου θα πρέπει να είναι προληπτικός, προνοώντας τόσο για την ασφάλεια των πεζών και των μαθητών της πόλης, όσο και να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της Παλλήνης.

Ο δήμος δυστυχώς παρακολουθεί με κατασταλτική διάθεση τις υποδομές που θα μπορούσε να διεκδικήσει και να υλοποιήσει για την πόλη, η κοινωνία απαιτεί αλλαγές σε νοοτροπία και διοίκηση και οι δημότες βελτίωση της καθημερινότητάς τους, με διάθεση να απαλλαγούν από λάθη του παρελθόντος, που πάνε την πόλη πίσω, ορίζοντας αυτοί τους όρους στη Νέα Εποχή.

024

Νεκτάριος Καλαντζής

Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york