Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ώ, οι ωραίες μέρες (του Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου)

058 του Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου

Συμβούλου Επικοινωνίας

Δανείζομαι αυτό τον ευρηματικό τίτλο από το θεατρικό έργο του Μπέκετ για να προσεγγίσω εκείνες τις παραμέτρους του δημοτικού σκηνικού, που αναφέρονται στη δημοτική παράταξη Διονύσου Συμμαχία για τον Πολίτη.

Η αναδιάταξη, με τις πρόσφατες οργανωτικές αλλαγές, που δρομολογήθηκε στη δημοτική παράταξη Συμμαχία για τον Πολίτη σηματοδοτεί τη βαθμιαία μετάβαση σε μια νέα εποχή συνολικά για το δημοτικό σκηνικό του Διονύσου και όχι για τα στενά όρια μιας μόνο παράταξης. Κι αργά ή γρήγορα θα συμπαρασύρει δημιουργικά όλες, μα όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις που δρουν στο δήμο Διονύσου.

Αυτές οι οργανωτικές αλλαγές σε διάφορα επίπεδα, με κορυφαία την ανάδειξη της Όλγας Οικονόμου σαν αναπληρωτή Προέδρου της Συμμαχίας για τον Πολίτη, νοηματοδοτούν τη μετατόπιση του κέντρου βάρους της παράταξης σε μια νεότερη γενιά στελεχών. Μιας γενιάς απαλλαγμένης από τα στερεότυπα της δικιάς μας γενιάς, πιο απελευθερωμένης από τις «δουλείες» του παρελθόντος, με διαφορετικές εμπειρίες, με μια πολύ πιο φρέσκια ματιά στα γεγονότα.

Οι αλλαγές αυτές δεν είναι αυτοσκοπός, δεν επιδιώκουν να συντηρήσουν με το ζόρι ένα παραταξιακό κεκτημένο και status quo αλλά να συμβάλλουν καθοριστικά, δίνοντας μια νέα ώθηση στις προσπάθειες δημιουργίας ενός νέου αυτοδιοικητικού ρεύματος, ικανού να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια, σε αντιστοίχηση με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Αυτά όλα δεν αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου κάποιων επιτελών της Συμμαχίας για τον Πολίτη. Γιατί συμπληρώνονται, παράλληλα, από απτά δείγματα γραφής στα δημοτικά δρώμενα στην κατεύθυνση, που περιγράψαμε παραπάνω.

Αλλά ποια είναι αυτά τα δείγματα;

Πρώτον, οι συνεχείς πρωτοβουλίες θετικών παρεμβάσεων από κοινού με άλλες δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο, ισότιμα, χωρίς κανένα ίχνος έπαρσης, ηγεμονισμού ή αλαζονείας. Τέτοιες ενδεικτικές παρεμβάσεις είναι- ο Κανονισμός Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο αδιάβλητος και διαφανής τρόπος διεξαγωγής των διαγωνισμών, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, η αποκέντρωση εξουσιών στις Δημοτικές Κοινότητες με την εκχώρηση σε αυτές εξουσιών και πόρων, μια νέα πολιτική κοινωνικής ευαισθησίας για τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης.

Δεύτερον, η ιστορική -όπως την χαρακτήρισα- απόφαση να προτείνει στις θέσεις ευθύνης που της αναλογούν στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του δήμου (κατά την επικείμενη στελέχωση τους), πρόσωπα που δεν έχουν καμιά οργανωτική ή άλλης μορφής σχέση με αυτήν, που αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή προσήλωση της στη στρατηγική των συνεργασιών.

Τρίτον, οι συνεχείς και επίμονες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ωρίμανσης των προϋποθέσεων συγκρότησης ενός νέου αυτοδιοικητικού ρεύματος, πολυσυλλεκτικού, στηριγμένου σε αρχές και αξίες, με προγραμματικές συγκλίσεις, με νέα ηγεσία και νέο υποψήφιο Δήμαρχο, ικανού να δώσει μια Νέα Προοπτική στον ταλαιπωρημένο δήμο Διονύσου.

Στην προσπάθεια αυτή είναι προσανατολισμένη όλη η πολιτική της Συμμαχίας για τον Πολίτη, χωρίς ίχνος υστεροβουλίας, προαπαιτούμενων ή ηγεμονισμού.

Με συναίσθηση του ότι, Μαζί Μπορούμε!

Αυτή η πρόκληση απαιτεί από όλους υπέρβαση των αγκυλώσεων και στερεοτύπων ενός οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος, άσκησης της πολιτικής με νέους όρους, χωρίς πλέγματα, φοβίες και λογικές συσχετισμών.

Η πρόκληση του μέλλοντος είναι τόσο δυνατή, που θα σαρώσει στο διάβα της λογικές περιχαράκωσης και οπισθοχώρησης.

Γιατί, όπως λέει κι ο Σαββόπουλος

η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δικιά σου μελαγχολία,

κι έρχεται η στιγμή για ν΄ αποφασίσεις

με ποιους θα πας και ποιους θ΄ αφήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york