Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Παναγιώτης Μερτύρης: «Οι αιρετοί να μην συμμετάσχουν στην κατάρρευση των Δήμων»

|

metiris

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 που ψηφίστηκε με αντιδράσεις και διαγραφές βουλευτών στη βουλή, ως απαραίτητο στοιχείο του «μνημονίου», δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό τι περιλαμβάνει.

Ειδικότερα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η εφαρμογή του δημιουργεί ήδη ντόμινο προβλημάτων. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των δήμων όσον αφορά τη διαθεσιμότητα εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Η τοπική αυτοδιοίκηση εφαρμόζοντας από 1/1/2011 το πρόγραμμα «Καλλικράτης», δεν αντιμετώπισε μόνο τις τεράστιες περικοπές των πόρων για τη λειτουργία των Δήμων, αλλά και την τεράστια μείωση, του προσωπικού της λόγω της συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού τακτικών υπαλλήλων χωρίς να αντικατασταθούν και τη μείωση περισσότερο από το 60% των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι στους δήμους ήταν απόλυτα απαραίτητοι.

Ως «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε το μεσοπρόθεσμο, για να ολοκληρώσει την κατάρρευση των Δήμων με την εφαρμογή του καθεστώτος διαθεσιμότητας, όπως προβλέπεται και τις απολύσεις υπαλλήλων από την μία και την απαγόρευση προσλήψεων από την άλλη!!!

Ταυτόχρονα το γεγονός ότι από 1/1/2013 περισσότερες από 200 νέες αρμοδιότητες περιέρχονται στους Δήμου, φανερώνει την τραγική κατάσταση των πραγμάτων.

Οι ενδεχόμενες απολύσεις δημιουργούν ήδη εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις δημοτικές υπηρεσίες αποδιοργανώνει του δημοτικούς οργανισμούς και ιδιαίτερα τις διοικητικές υπηρεσίες των κοινωνικών και προνοιακών δομών, αλλά και των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Δομές και υπηρεσίες που κανένας ιδιωτικός φορές δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν πολύ σωστά την Κ.Ε.Δ.Ε. στη πλήρη διαφωνία της με:

*Τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους.

*Τη συνεχιζόμενη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των δήμων και επιφέρει παράλυση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

*Την απαγόρευση προσλήψεων Υ.Ε. μέχρι το 2016 ειδικότερα  στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες που τις οδηγεί στη διάλυσή τους.

Φυσικά οι Δήμοι δεν πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή την διαδικασία και όλοι οι αιρετοί να συμπαραταχθούν με την πρόσκληση της ΚΕΔΕ να μην συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην κατάρρευση των δήμων.

http://pallinipress.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york