Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ραντεβού για νέα συνάντηση έδωσαν προχθές, Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, με απώτερο σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων στο ΥΠ.ΕΣ., στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

pallinipress002

Ύστερα από συνεννόηση των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε προχθές, Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, συγκέντρωση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Μαρκοπούλου, για να συζητηθεί η θέση που πρέπει να κρατήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016, καθώς επίσης και του Προϋπολογισμού του έτους 2013.

Το δυναμικό παρόν, πολλών Βουλευτών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, Σωματείων Εργαζομένων και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, καθώς επίσης και οι ουκ ολίγες επιστολές συμπαράστασης, από διάφορους Δήμους ανά την Ελλάδα, που συγχαίρουν για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μαρτυρούν πως τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, είναι απαραίτητες από δω και πέρα, για την καλύτερη οργάνωση του τρόπου αντίδρασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που θέλουν να τη συνθλίψουν.

Μετά τη διεξαγωγή μίας εποικοδομητικής συζήτησης και αφού έπεσαν στο τραπέζι διάφορες ιδέες, ομόφωνα λήφθηκε από τους Δημάρχους της Αν.Αττικής, η εξής απόφαση:

Μη παράδοση των στοιχείων των εργαζομένων των Δήμων, τα οποία ζητούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προωθηθούν, τυπικά μεν για διαθεσιμότητα, ουσιαστικά δε, για απόλυση. Διευκρινίζεται ότι, την πολιτική και νομική ευθύνη, αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι και όχι οι Προϊστάμενοι των Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς μέσω της διαδικασίας της διπλής εντολής, θα απαγορεύσουν την αποστολή των ζητούμενων στοιχείων, έχοντας βέβαια πλήρη γνώση, πως κάτι τέτοιο κρίνεται ως παράνομο και θα επιφέρει κυρώσεις στους Δημάρχους!

Ήδη ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου έχει ενεργοποιήσει τη διαδικασία της διπλής εντολής, ώστε να αναλάβει ο ίδιος, και όχι οι Διοικητικοί Προϊστάμενοι, την όποια ευθύνη από την άρνηση παράδοσης των ζητούμενων στοιχείων.

Επιπλέον, εκτιμήθηκε από τους παρισταμένους, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλήρη ισοπέδωσή της, βρισκόμενη σε ένα τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο! Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως, από τα 4,087 δις Ευρώ θεσμοθετημένων πόρων, που προβλέπονταν από τον «Καλλικράτη» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το έτος 2013, έρχεται ο πρόσφατα ψηφισμένος Προϋπολογισμός του έτους 2013, για να συρρικνώσει το ποσό στα 2,355 δις Ευρώ!

Υπενθυμίζεται πως, η νέα αυτή μείωση της τάξεως του 43%, έρχεται να προστεθεί, στις ήδη δυσβάσταχτες περικοπές που έχουν υποστεί οι Δήμοι την τελευταία τριετία! Συγκεκριμένα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ήδη υποστεί μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) κατά 60%, ενώ από την Σ.Α.Τ.Α. έχει χάσει το 50% και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,  το 100%!

Με βάση αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται πως από το Φλεβάρη του 2013, το 90% των Δήμων, δεν θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του!!

Επίσης, σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 και αφορά στη λειτουργία «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας» των Ο.Τ.Α., με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α. και των Νομικών τους Προσώπων, που εντάσσονται στο Μητρώο των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, κρίνεται ως παράνομη και αντισυνταγματική, αφού καταργεί πλήρως την Αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α!

Τέλος, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση των Δημάρχων της Αν. Αττικής, η οποία γίνεται σήμερα στις 2 μ.μ. στο Δημαρχείο Σπάτων, με στόχο τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και διαδήλωσης στο Υπουργείο Εσωτερικών, πιθανότατα, την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσοι Δήμοι της Ελλάδας το επιθυμούν. Η μεγαλύτερη συμμετοχή, σημαίνει και ταυτόχρονα και τη μεγαλύτερη επιτυχία της διαδήλωσης!

Το παρόν στην προχθεσινή συγκέντρωση, έδωσαν συγκεκριμένα οι εξής:

Από τους Βουλευτές:

η Γεωργία Μαρτίνου από τη Νέα Δημοκρατία,

ο Νάσος Αθανασίου από το ΣΥΡΙΖΑ,

ο Γιώργος Πάντζας από το ΣΥΡΙΖΑ,

ο Αλέξης Μητρόπουλος από το ΣΥΡΙΖΑ,

ο Σταύρος Πετρόπουλος, ως εκπρόσωπος του Παύλου Χαϊκάλη, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες,

ο Ανδρέας Συλελλόγλου, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε.,

ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και εκπρόσωπος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Άγγελος Χάγιος.

Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση:

ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας, Χρήστος Μάρκου,

ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης,

ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου,

ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης,

οι Αντιδήμαρχοι Σαρωνικού, Γιώργος Τζιβίλογλου και Μανώλης Τσαλικίδης,

ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Σταύρος Ρόζης,

ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας, Παναγιώτης Σπανόπουλος,

ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Χρήστος Στάμος.

Επίσης, ο Νίκος Κρέτσης, ως εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Αρτέμιδος,

ο Γιώργος Νικολάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Μαρκοπούλου,

ο Βασίλης Ζηλεμένος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Σπάτων,

ο Γιάννης Σοφρώνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Σαρωνικού,

ο Σταμάτης Βακίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Παλλήνης,

εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εργαζομένων των Δήμων Κρωπίας, Λαυρεωτικής, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από το Σύλλογο Δασκάλων Αν. Αττικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york