Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

[ΒΙΝΤΕΟ] ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΗ, Δημ. Συμβούλου Διονύσου.

003

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΗ, Δημ. Συμβούλου Διονύσου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και αρκετό χρόνο είχα σχηματίσει την βεβαιότητα ότι οι αρχές και οι αξίες μου δεν καλύπτονται από την συμμετοχή μου στην λειτουργία της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία».

Η σύνθεση απόψεων ήταν και παραμένει αδύνατο να πραγματοποιηθεί στους κόλπους της. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η δημοτική ομάδα, είτε με προσωπικές στάσεις μελών της, είτε λόγω αδυναμίας ουσιαστικής παρέμβασης σε κρίσιμα ζητήματα, έχει παύσει να λειτουργεί ως καταλύτης και πρότυπο συμπεριφοράς.

Απεναντίας, υπήρξαν φαινόμενα αντιδημοκρατικής πρακτικής. Από την μια διατυπώνονταν υπαινιγμοί και ανοικτές απειλές εξοστρακισμού εναντίον όσων είχαν διαφορετική άποψη μέσα στην παράταξη. Σε μένα προσωπικά αυτό συνέβη αρκετές φορές. Και από την άλλη, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι της πλειοψηφίας προσπαθούσαν να ανατρέψουν αποφάσεις του ΔΣ (πχ ΤΥΠΕΤ), με τις οποίες δεν συμφωνούσαν.

Υπήρξαν όμως και φαινόμενα σιωπής, αδιαφορίας και απραξίας μπροστά σε σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις, όπως η λειτουργία του «Θέσπις», οι προσλήψεις σκοπιμότητας ειδικών συμβούλων, η αποχώρηση δύο μελών από την δημοτική ομάδα, οι αναπάντητες καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ο ευτελισμός του δημοτικού συμβουλίου κλπ. Η ηγεσία της παράταξης έκανε σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Αυτά τα θέματα αποτελούν για εμένα κριτήριο αδυναμίας συνύπαρξης σε δράσεις με στόχο την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Άσκησα τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος, θέλοντας να τιμήσω τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και να προωθήσω με τον καλλίτερο τρόπο την επίλυση των προβλημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας, αλλά και της καθημερινότητας στην Άνοιξη. Ότι κατάφερα, το οφείλω σε μεγάλο βαθμό στους εθελοντές και τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και στους άλλους αιρετούς, με τους οποίους συνεργάστηκα.

Η προώθηση και ολοκλήρωση των στόχων που είχαμε βάλει και εργασθεί από κοινού (πχ νέο σχολικό κτίριο, κοινωνικό παντοπωλείο κλπ), ήταν ο κύριος λόγος της παραμονής μου μέχρι τώρα στις διαδικασίες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Δηλώνω ότι παραιτούμαι από Αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιούμαι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η στάση μου εκεί θα καθορίζεται με βάση τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της ευπρέπειας. Θα είμαι παρών σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και του περιβάλλοντος, σε δράσεις αλληλεγγύης προς τις δοκιμαζόμενες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και την νεολαία. Ιδιαίτερα σήμερα, που η κεντρική κυβερνητική πολιτική ρίχνει τα βάρη της κρίσης ενάντιά τους και προσπαθεί να ακυρώσει τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, πιστεύω ότι υπάρχουν τα περιθώρια για την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό την δημιουργία ενός νέου σχήματος, σε νέες βάσεις, το οποίο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει ένα καλλίτερο μέλλον για τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου.

Σπύρος Σπηλιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου

15/10/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york