Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

«Αναγέννηση» Κορωπίου: Το 2020 ;;; η επίλυση του κυκλοφοριακού στο Κορωπί



Το 2020 ;;; η επίλυση του κυκλοφοριακού στο Κορωπί

Αγαπητοί συμπολίτες,
Στο ενημερωτικό δελτίο της 19/9/2012 ο κ. Δήμαρχος «πανηγυρίζει» την παραλαβή της 1ης φάσης (εκ των τριών φάσεων) της μελέτης που αφορά την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης δηλώνοντας ότι «σύμφωνα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις έρχεται η ώρα της έναρξης και στη συνέχεια της υλοποίησης της νέας κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη του Κορωπίου» χωρίς όμως να απαντά στα αγωνιώδη ερωτήματα των συμπολιτών μας για άλλη μια φορά αν και έχουν περάσει σχεδόν ΔΥΟ (2) ολόκληρα χρόνια από την εκλογή του δίνοντας σαφείς απαντήσεις :
Πότε θα βελτιωθεί η κυκλοφοριακή κατάσταση ;
ποτε ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ μας θα ΓΙΝΕΙ ΣΥγΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ;
Η ολοκλήρωση της μελέτης προβλέπεται συμβατικά έως την 14/06/2013. Το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι συμπολίτες μας για άλλη μια φορά είναι 118.000 €. Ο μελετητής εκτιμά ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια μετά από την έγκριση της μελέτης. Αν προστεθούν και οι συνήθεις καθυστερήσεις για τις απαιτούμενες εγκρίσεις των μελετών τότε ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, εκτιμάται ότι θα είναι το 2020.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Αναγέννησης είχε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την κυκλοφοριακή ρύθμιση στην πόλη μας, που προέβλεπε την πεζοδρόμηση τμήματος της κεντρικής λεωφόρου Βασ. Κων/νου από την πλατεία Αγάλματος μέχρι την συμβολή της με την οδό Αλλαγιάννη καθώς και κάθετους πεζόδρομους στο τμήμα αυτό.
Ειδικά δε για το τμήμα της Βασ. Κων/νου από την οδό Οθ. Παπαδημητρίου μέχρι και την συμβολή της με την Αλλαγιάννη υπάρχει ήδη πλήρης μελέτη της διαμόρφωσης του πεζόδρομου με όλα τα έργα υποδομής, δηλαδή, ένα έργο που μπορεί άμεσα να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί.
Επίσης η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Αναγέννησης είχε αναθέσει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ την εκτέλεση της μελέτης ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της πόλης μας, που περιλαμβάνει τμήματα από την Κεντρική πλατεία μέχρι : την πλατεία Δεξαμενής, το 1ο Γυμνάσιο, την Πλατεία Οικονόμου, την πλατεία του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του ναού του Αγ. Βασιλείου και μέχρι το ΤΕΕ στην οδό Κολοκοτρώνη.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή στη μελέτη ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου θεωρεί απαραίτητη την πεζοδρόμηση της Βασ. Κων/νου.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του κ. Κιούση αντί να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των ανωτέρω έργων τα οποία είναι σημαντικά και μπορούν να αναδείξουν την χαμένη ταυτότητα της πόλης μας επέλεξε (από ότι τουλάχιστον διαφαίνεται) την ολική απόρριψή τους με την έναρξη της νέας μελέτης καθώς έχει ως αντικείμενο κατ’ ουσία ένα μικρό μέρος των ανωτέρω έργων.
Κύριε Δήμαρχε
Η παράταξή μας έχοντας κατά νου αφενός μεν την μακρόχρονη ταλαιπωρία και τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας αφετέρου δε ότι «Οι καιροί ου μενετοί» και «ουδείς αλάνθαστος» σας καλούμε να αναθεωρήσετε την πολιτική σας θέση και από κοινού συνεργαζόμενοι να δρομολογήσουμε ενέργειες που θα βελτιώσουν άμεσα την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Υποχρέωση των παρατάξεων μας είναι η συνεργασία και όχι η μικροπολιτική και ανούσια αντιπαράθεση την οποία οι πολίτες έχουν πλέον δικαίως βαρεθεί.

Κορωπί 26/09/2012
Η Συντονιστική Επιτροπή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york