Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΑΖ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ – ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΑΖ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ – ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ex082 Η οργάνωση της Δημοτικής Πλαζ Αυλακίου στο Πόρτο Ράφτη και η προσπάθεια του Δήμου Μαρκοπούλου, για την τήρηση των αυστηρών κριτηρίων του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», επιβραβεύτηκαν και φέτος, από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης «Blue Flag Greece».

Εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων, ο Υπεύθυνος Συντονισμού του Προγράμματος, κ. Σεραφείμ Χατζησκάκης, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (ΚΔΕΜ), σε συνέχεια της επίσημης αναγγελίας, στις 23 Μαΐου 2012, για τη φετινή βράβευση της Δημοτικής Πλαζ με τη «Γαλάζια Σημαία».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου αξιολογήθηκε θετικά για την καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων του και την καταλληλότητά τους για κολύμβηση και από τον έλεγχο και μετρήσεις του Ομίλου Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων «Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών» (ΠΑΚΟΕ), μέλος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (United Nations Environment PROGRAM -ECOROPA-IUCN-IFOAM), με πλήρη αναφορά των στοιχείων, που δημοσιεύτηκαν στις 9 Ιουνίου 2012, στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, τα στοιχεία αυτά, έτυχαν υψηλής προβολής στους μεγαλύτερους ενημερωτικούς ιστοτόπους της χώρας μας, σε σχετικά άρθρα για την καθαρότητα των παραλιών της Αττικής, αλλά και το κόστος εισόδου στις οργανωμένες πλαζ.

Και στον τομέα του κόστους, η Δημοτική Πλαζ στο Αυλάκι-Πόρτο Ράφτη, είναι από τις ελάχιστες οργανωμένες παραλίες, που σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όχι μόνο δεν αύξησαν το εισιτήριο εισόδου, αλλά το μείωσαν, σε ορισμένες περιπτώσεις στο μισό!

Τα κριτήρια αξιολόγησης, όπως και τα στοιχεία των μετρήσεων καθαρότητας των υδάτων της Δημοτικής Πλαζ Μαρκοπούλου, μπορείτε να τα βρείτε ακολουθώντας τους ακόλουθους δεσμούς (link) στο διαδίκτυο:

Διεθνής Οργανισμός Πιστοποίησης «Γαλάζια Σημαία»: http://bit.ly/Ms7c0g

Μετρήσεις ΠΑΚΟΕ: http://bit.ly/OfpOSW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york